Schouws elftal is voor 2000 man te sterk voor Thoolse selectie

Bron: www.pzc.nl

De benefietwedstrijd in Sint-Philipsland tussen de Thoolse selectie en het Schouw elftal is vrijdagavond in 2-6 geëindigd. Aan weerskanten deden ook spelers (en trainers) mee die hun roots op de twee eilanden hebben liggen, zoals Wout den Engelsman (Hoek) en Fedde Raats (Excelsior Rotterdam).

Gerrit van Loon  Bron: PZC

De wedstrijd werd georganiseerd door Stichting Vrienden van Siem, samen met Noad’67. Het duel en de activiteiten eromheen trokken zo’n 2000 mensen.

Moment uit de wedstrijd van de Thoolse selectie en het Schouws elftal. Rouël Bisschop hangt aan het shirt bij Wout den Engelsman. © 

Het Schouws elftal van trainer Dimitri Hooftman nam na een onwennig begin het initiatief in handen. Niet iedere speler stond op zijn eigen positie. Zo speelde de eerste doelpuntenmaker, Rody Vermue, centraal op het middenveld, terwijl hij bij MZC’11 opkomend is vanaf de zijkant. Clubgenoot Ramon Janson was na een mooie aanval de man die de 0-2 kon inschieten. Vermue zorgde voor de 0-3-ruststand. De Thoolse mannen van de trainers Leon de Witte (Tholense Boys) en Johan Nagtegaal (Melissant) konden er weinig tegenin brengen.

Na de rust, waarin er veel gewisseld werd, kwam de Thoolse selectie meer aan voetballen toe. Aanvoerder Wout den Engelsman schoof een linie door en zette de lijnen uit. Frank den Engelsman (Noad’67) maakte er na een slippertje van verdediger Julian van Nieuwenhuize (Bruse Boys) snel 1-3 van. De 2-3 was van Jeremy de Witte (Halsteren), waarna de gelijkmaker in de lucht hing. Hooftman wisselde halverwege de tweede helft zijn moegestreden aanvoerder Jeremy Hubregtse en Rody Vermue. Dylan Adelaar (Bruse Boys) en Rouël Bisschop (SKNWK) mochten na een volledige eerste helft nog een keer een tijdje meedoen. Bisschop ging op Den Engelsman spelen en maakte hem vakkundig onklaar. Het Schouwse elftal kreeg met Adelaar en Martijn Dalebout (MZC’11) snelheid en vleugels. De ploeg liep uit door goals van Aart de Waal, Martijn Dalebout en Fedde Raats, die pas zestien is, uit naar 2-6.

Geef als eerste een reactie op "Schouws elftal is voor 2000 man te sterk voor Thoolse selectie"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.