S.K.N.W.K. 1 wint eerste duel om Gatorade Cup

Vanmiddag moest S.K.N.W.K. 1 aantreden voor de Gatorade Cup (het nationale bekertoernooi, voorheen Amstel Cup). In Rilland was Rillandia 1 de tegenstander. Deze uit de eerst klasse gedegradeerde tegenstander is de eerste van drie tegenstanders in poule 6 van het bekertoernooi. De andere twee zijn Zierikzee 1 en ’s Heer Arendskerke 1.
S.K.N.W.K. 1 had iets recht te zetten na de zeperd van afgelopen dinsdag (0-1 verlies tegen Bevelanders). Wat trainer Adriaan Nieuwenhuijse toen met name mistte was bezieling en inzet. Dat gaf hij ook aan in de wedstrijdbespreking. Er was in ieder geval goed geluisterd, want nu was er dus wel genoeg bezieling en inzet.
Het eerste kwartier was voor Rillandia 1, maar daarna was het S.K.N.W.K. dat het spel dicteerde in de eerste helft. Het bleef wel 0-0 tot de rust.
In de tweede helft moest Martijn Neele redding brengen op de doellijn. Hij assisteerde doelman Leon Quik middels een kopbal. Zo bleef het 0-0. Vlak erna moest Martijn geblesseerd het veld verlaten evenals Jacky de Bruine. De vervangers waren Leon Pollemans en Arjo v/d Velde.
De tweede helft was wat rommelig, maar S.K.N.W.K. kreeg wel kansen. Via Leon Goedegebure werd het, na een prima actie van Emiel Kuijten, 0-1. Vlak erna een goede kans voor Gert-Jan Tierie na een prima steekbal van Maarten Padmos, maar Gert-Jan schoot naast. Na een lange bal van achteruit was het Emiel Kuijten die met een schitterende lob de keeper verschalkte en de stand op 0-2 bracht.
Diep in de blessuretijd (de 102e minuut!!) kreeg Rillandia nog een vrije schop. Deze werd schitterend in de kruising geschoten. Eindstand 1-2. Het andere duel in deze poule werd gewonnen door Zierikzee. Zij versloegen ’s Heer Arendskerke met 4-1.
As. dinsdag is op sportpark “Het Springer” in Nieuwerkerk Zierikzee de tegenstander.