K.N.V.B.: weer meer leden

Het ledenaantal van de KNVB is het afgelopen seizoen opnieuw gestegen. Het aantal leden nam in het geheel toe met 1,52 procent tot 1.076.759. Dat is het hoogste aantal sinds het seizoen 1982/’83. Bij het vrouwen- en meisjesvoetbal was de stijging van het ledenaantal het meest spectaculair.

Het aantal geregistreerde voetbalsters in Nederland was op 1 juli 80.875, een toename van 6,38 procent in vergelijking met een jaar eerder. De categorie meisjes F-pupillen kende de grootste toestroom met 13,5 procent. Alleen in de categorieën jongens D-pupillen (0,66 procent) en senioren (0,24 procent) daalde het aantal leden licht.

‘Wat doe jij om voetbal leuk te houden?’

Met het oog op de vorige maand gestarte campagne ‘wat doe jij om voetbal leuk te houden?’ is het hoopgevend dat het aantal molestaties over het afgelopen seizoen afnam. In het totaaloverzicht van vijf districten daalde het aantal van 190 naar 180. De cijfers van KNVB district Zuid II kunnen in deze telling niet worden meegenomen vanwege een gewijzigde manier van registreren, anders zou een nog zonniger beeld ontstaan. Het lik-op-stukbeleid voor overtreders heeft daarmee vruchten afgeworpen en de bewustwordingscampagne ‘wat doe jij om voetbal leuk te houden?’ moet een verdere bijdrage leveren aan de verbetering van de sfeer op en rond de velden.