Serooskerke haalt uit met 9 goals tegen Duiveland

Serooskerke haalt uit met negen goals tegen Duiveland

GOES – Serooskerke klom in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal door een eclatante 9-0-overwinning op Duiveland naar de derde plaats. De koplopers Bruse Boys (1-0 tegen Heinkenszand) en SKNWK (1-3 bij ZSC’62) maakten geen fout waardoor hun voorsprong op Serooskerke vier punten bleef.

Serooskerke-Duiveland 9-0: Bijna elke kans betekende een doelpunt voor de thuisploeg, die bij rust al met 5-0 leidde. Robbie Holmes en Frank Allaart zorgden in de eerste tien minuten al voor de 2-0 en daarmee was de toon gezet. Jeroen Geerse, Bernardo Wattel en Nicky Holmes troffen daarna doel voor Serooskerke. Het onthutsend zwakke Duiveland liep in de tweede helft tegen treffers van achtereenvolgens Allaart, Anthony Poppe, opnieuw Allaart en David Dekker op.

’s-Heer Arendskerke-Nieuwdorp 0-2: Nieuwdorp had de meeste en de beste kansen en daarom was de overwinning verdiend. De overwinning kreeg echter pas in de tweede helft gestalte. In de vijftigste minuut scoorde Ferhan Topal met het hoofd uit een corner van Martin den Hamer. Marco Goedegebure zag daarna een inzet gestopt door Nieuwdorp-doelman Peter de Winter en daardoor bleef de 1-1 uit. In blessuretijd besliste Teun Rentmeester met een schitterend doelpunt de wedstrijd.

ZSC’62-SKNWK 1-3: Uit een door invaller Leon Goedegebure genomen corner scoorde Gert-Jan Tierie in de tweede helft 0-1. Daarna leverde een door Leon de Bruine snel genomen vrije trap de tweede SKNWK-goal op. Opnieuw scoorde Tierie. Jan-Willem Dorreman zorgde voor 1-2 en de thuisploeg kreeg ook kansen op de gelijkmaker. In blessuretijd bekroonde Goedegebure zijn goede optreden met de 1-3.

Veere-WHS 3-1: De eerste helft was voor de bezoekers en dat leverde treffers op van Joachim Cornelisse en Tom Nieuwelink. WHS kwam na rust sterk opzetten en Veere moest ver achteruit. Toch was het de thuisploeg die een kwartier voor tijd via André van Maldegem aan een derde treffer kwam. Uiteindelijk bepaalde Egbert Moerland de eindstand op 3-1.

Dauwendaele-Spui 6-1: Matthias Hoekman opende al na vier minuten de score voor de thuisploeg. Daarna kreeg Spui een aantal mogelijkheden. De paal werd geraakt en zelfs vanaf de strafschopstip kwam Spui niet aan een goal (Alex Meijer zag zijn inzet gestopt door Ramon Telussa). Vlak na rust besliste Dauwendaele de partij. Binnen vijf minuten stond het 3-0 door doelpunten van opnieuw Hoekman en René de Nooijer. Jordi van Bunderen en Robin van de Velde tilden de stand daarna naar 5-0. Sander Stokhof scoorde namens Spui nog tegen, maar het slotakkoord was voor Dauwendaele: Joran Moes maakte 6-1.

Bruse Boys-Heinkenszand 1-0: Na een half uur kroop Heinkenszand uit zijn schulp, wat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het Bruse doel. Twintig minuten voor tijd raakte Gerben Menheere met een harde knal de onderkant van de lat. Tien minuten later was het aan de andere kant raak. Een van richting veranderde vrije trap van Peter Willemse zorgde voor de Bruse winst.