Soccerevent weer gestart

ZSC’62 en SKNWK bereiken als eerste ploegen de kwartfinales

Soccerevent weer gestart

door Klaas Verspoor

BURGH-HAAMSTEDE – Voor de tweede keer binnen een jaar is in sportcentrum Westerschouwen een begin gemaakt met het traditionele Pepsi indoor-soccerevent. Op de eerste dag plaatsten ZSC’62 en SKNWK zich voor de kwartfinales.

Het officieuze indoor-soccer- kampioenschap van Schouwen- Duiveland ging van start met het duel tussen Ouwerkerk en ZSC’62. Voor Ouwerkerk, dat twee duels verloor, zit het toernooi er na de openingsavond direct op. Trainer Rini Verwest, zelf gisteravond als veldspeler actief, kon niet voorkomen dat zijn toekomstige vereniging ZSC’62 met 6-2 won. Wel was Verwest nog verantwoordelijk voor de assist die leidde tot de eerste treffer van Ouwerkerk.

SKNWK zette in de tweede wedstrijd ZSC’62 op zijn beurt eenvoudig aan de kant door, vooral onder impulsen van Leon de Bruine en Gert-Jan Tierie, met 6-1 te winnen.

De slotpartij was geen wedstrijd te noemen, want SKNWK verpulverde Ouwerkerk met maar liefst 13-0.

Dreischor

De opzet van het toernooi is minder uitgebreid dan in voorgaande edities. Er zou aanvankelijk gestreden worden in vier poules van drie teams, waarvan de beste twee zich telkens plaatsen voor de finaledag. Gisteren werd organisator Lesley Wolters echter geconfronteerd met een afzegging van Dreischor.

„Dreischor had heel veel blessures en kon morgen (vandaag) geen team op de been krijgen“, baalde Wolters zichtbaar.

Daardoor gaan Bruse Boys en DFS automatisch door naar de kwartfinales. Vanavond, aanvang 20.15 uur, gaan de verenigingen wel onderling uitmaken wie zich plaatst als poulewinnaar.

Regiocommissie

Wolters: „Ik wil voor de volgende keer het enthousiasme bij de verenigingen omhoog gaan krikken. Wellicht dat bemoeienis van de regiocommissie hierbij kan helpen.“

Het indoor-soccerevent duurt nog tot 24 december. Dan worden de vier kwartfinales, twee halve finales en finale gespeeld en wordt bekend wie de opvolger wordt van Duiveland, dat de voorgaande editie won.

Uitslagen poule A: Ouwerkerk- ZSC’62 2-6, ZSC’62-SKNWK 1-6, SKNWK-Ouwerkerk 13-0.

Eindstand: 1. SKNWK 2-6 (19-1), 2. ZSC’62 2-3 (7-8), 3. Ouwerkerk 2-0 (2-19).