Verdiende zege gelukkig S.K.N.W.K.

Voetbal Via een eigen doelpunt van FSV heeft SKNWK zaterdagmiddag ook haar tweede competitiewedstrijd in de vierde klasse B gewonnen. Tegen de ploeg uit Fijnaart werd het 2-1. De verdiende overwinning kwam op een gelukkige manier tot stand. Na een goede eerste helft had SKNWK na rust moeite weerwerk te bieden aan het anti-voetbal dat FSV tentoonspreidde. De voetballlers uit West-Brabant had vaak meer oog voor Nieuwerkerkse benen en voeten dan voor een bal. Voor die speelwijze kregen het elftal gelukkig voor SKNWK via een eigen doelpunt de deksel op haar neus. “Het was een pure mazzelgoal”, sprak SKNWK-trainer Peter Groenewegen voor de microfoon van radio Schouwen-Duiveland. “Mag je ook een keer mazzel hebben?” Christiaan van Vossen had in de laatste minuten de overwinning naar 3-1 moeten tillen, maar faalde, nadat hij door ploeggenoot Wilco de Valk keurig was vrijgespeeld, opzichtig voor de FSV-doelman. Tot ergernis van Groenewegen. “Daar gaan we van de week op training nog even hard over babbelen.”

Brouwershaven haalde in de vierde klasse B het einde van de wedstrijd niet. Vanwege een blessure bij de scheidsrechter werd het duel een halfuur voor tijd gestaakt. De wedstrijd wordt waarschijnlijk komende week op een doordeweekse avond al uitgespeeld.

Ook ZSC’62-doelman Stefan Smalheer kon de negentig minuten niet volmaken. Vanwege een rode kaart – hij haalde een doorgebroken speler neer – moest hij na rust het verlaten. Veldspeler Joost Weeda keerde de daarbij toegekende strafschop nog maar moest toezien dat de rebound wel werd benut. Met tien man kwam de ploeg van trainer Rini Verwest op 2-3. Pas in de laatste minuut maakte de thuisploeg, Chrislandia, gelijk. Dat gaf een zuur gevoel bij Verwest. “Ze moeten die bal eens richting Kerkwerve durven schoppen.”

UITSLAGEN

Tweede klasse E:
Kapelle-Bruse Boys 2-4 (Thomas Groeneveld 0-1, Marco Ketting 0-2, Gerard Vogel 1-3, Thomas Groeneveld 1-4)

Derde klasse A:
De Meeuwen-Duiveland 3-6 (Dennie le Comte 0-1, Ronald Zwager 0-2, Dennie le Comte 0-3, eigen doelpunt 2-4, Barry Steenpoorte 2-5, Marcel de Bruine 3-6)

Vierde klasse A:
Wolfaartsdijk-Mevo 5-0

DFS-MZVC 0-0

Vierde klasse B:
Vrederust-Brouwershaven 0-1 gestaakt (Ivo Fonteine 0-1)

SKNWK-FSV 2-1 (Wesley Goud 1-0, eigen doelpunt 2-1),

WIK’57-SPS 1-1 (Theo Wittenberg 1-1)

Chrislandia-ZSC’62 3-3 (Arjan Smalheer 0-1, Martin van der Schee 2-2 (strafschop), Barry Dorreman 2-3)