Groenewegen treft zijn oude trainer in de beker

door Rudy Boogert

Dinsdag 6 november 2007 – GOES – SKNWK speelt in de derde ronde van het districtsbekertoernooi tegen Terneuzense Boys. De enige twee overgebleven zaterdagclubs in het bekervoetbal treffen elkaar op zaterdag 24 november in Nieuwerkerk. Het is tevens het duel tussen de ongeslagen koplopers uit tweede klasse E (Terneuzense Boys) en de vierde klasse B (SKNWK).

Op trainersgebied heeft het duel een persoonlijk tintje. De trainer van SKNWK, Peter Groenewegen, speelde bij SSV’65 enkele jaren onder de trainer van Terneuzense Boys, Leendert Geelhoed. Tussen 1995 en 1998 was Groenewegen de betrouwbare aanvoerder en laatste man van SSV’65 onder Geelhoed. In die drie seizoenen promoveerde SSV’65 twee keer via de nacompetitie en degradeerde het één keer.

SKNWK is nog de enige Schouwse vertegenwoordiger in het bekertoernooi. Acht andere Zeeuwse clubs zitten er ook nog in, waarvan vijf Zeeuws-Vlaamse en drie Walcherse clubs. Van dat octet is Aardenburg vrijgeloot. Verder spelen Jong Ambon en Vlissingen tegen elkaar, treft Hontenisse Terneuzen, gaat Hulsterloo op bezoek bij Meto en ontvangt Domburg op eigen veld Victoria’03 uit het Brabantse Oudenbosch.