Zierikzee neemt ‘soccerkroon’ over

door Ko de Ridder

Maandag 24 december 2007 – BURGH-HAAMSTEDE – Zierikzee heeft zaterdag het Pepsi Indoor Soccerevent in Burgh-Haamstede gewonnen. De ploeg liet zich dit keer niet zoals vorig jaar de kaas van het brood eten door Duiveland. Toen verspeelde Zierikzee de winst in de onderlinge slotwedstrijd, nu werd al in het openingsduel afgerekend met de grootste concurrent.

Dat was echter geen abc’tje. De beslissende 3-2 was omstreden. Was de inzet van Ingmar Quist over de doellijn of niet? Duiveland vond van niet. De scheidsrechter vond van wel. Zierikzee en Duiveland wonnen vervolgens beide de resterende vier duels, waardoor Zierikzee de kroon overnam van Duiveland.

Soccerdebutant Quist werd uiteindelijk tot beste speler van het toernooi gekozen. “Hartstikke leuk als je zo’n prijs wint. Het is voor mij de eerste keer en ik had donderdagavond al door dat dit spelletje mij wel ligt.”

Zierikzee-trainer Marco Groeneveld speelde deze week op de voorrondeavond mee met Zierikzee en heeft als ex-trainer van Breskens ervaring met de Zeeuws-Vlaamse socceruitvoering. “Welke vorm je ook aanhoudt, iedereen wil altijd winnen. Je ziet het ook vandaag weer. Het gaat soms wel eens een beetje hard en rommelig en ik hoop dan ook dat mijn spelers ongeschonden uit de strijd komen.”

Dreischor-trainer Peter van Beveren heeft ook al enkele jaren ervaring: “Het gaat soms wel erg ruw, de arbitrage zou wel strakker mogen zijn en wat meer de rust in het spel moeten houden. Maar ja, blessures kun je natuurlijk altijd oplopen.”

Het toernooi is in samenwerking met het regiobestuur van Schouwen-Duiveland het kindje van Lesley Wolters. Wolters: “Ook na deze uitgave zullen we moeten evalueren. Grootste nadeel is de lange tijd dat de teams moeten wachten voordat ze weer aan de beurt zijn. Dat zal in deze vorm altijd moeilijk zijn op te vangen zolang je maar over één speelhal beschikt.”

Dertig wedstrijden passeerden in sportcentrum Westerschouwen de revue. Een bijzondere wedstrijd was die tussen ZSC’62 en SKNWK. Daar was de inzet zo hoog dat de SKNWK-doelman zelfs over de boarding dook, de wedstrijdbal ‘klemvast’ tussen de tl-verlichting werd geschoten en de ZSC-doelman op de meest onorthodoxe manieren de ballen uit zijn doel werkte. Het scoreverloop was spookachtig en stopte bij 5-5.

Bruse Boys speelde het spel slim. Winst in de B-poule leverde namelijk dezelfde geldprijs op als winst in de A-poule. Pechvogel van de dag was Mark van de Linde (Mevo), die zijn been brak.