Kerkhove, Edenburg en Duiveland in de prijzen

De eilandelijke sportverkiezingen over het jaar 2008 hebben de verwachte winaars gekregen. De zeventienjarige Lesley Kerkhove eiste beker bij de vrouwen voor zich op en deed dat voor de vierde keer op rij. Hiermee is de Zierikzeese tennisster in de geschiedenis van het Schouwse sportgala de absolute recordhoudster als het om individuele prijzen gaat.

Vanwege het brede aanbod bij de vrouwen en mannen was er naast een beste sportvrouw ook een beste sportman. Deze sportbeker kwam de zestienjarige Kerkwervenaar Simon Edenburg, in 2007 nog tweede achter Kerkhove toen er slechts één sportbeker uitgereikt werd, toe.

De beste sportploeg van het afgelopen jaar werd Duiveland. Het Oosterlandse elftal kende het beste kalenderjaar uit haar geschiedenis met een kampioenschap in derde klasse, het veroveren van de WereldRegio Cup, de eerste periodetitel in de tweede klasse en het jaar eindigend als koploper. Aan zoveel prijzen konden SKNWK, het niet-genomineerde DFS, de volleybalsters van Forza en de jeugdkarters van Two Mili’s niet tippen.

De Aanmoedigingsprijs bij de meisjes ging naar Lisa Padmos, de negenjarige turnster uit Brouwershaven. Casper Zwier, de twaalfjarige Zierikzeese zwemmer en in 2008 opgetreden in het tv-programma Holland Sport, werd gekroond tot het beste jongenstalent. Cor Verkaart mocht naar voren komen voor de Penning van Verdienste, maar moest vanwege een gebroken heup verstek laten gaan.

De Organisatieprijs werd uitgereikt aan Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland (FMS), dat in 2008 voor de derde keer medeverantwoordelijk was voor het benefiet menevenement in Oosterland. Het toekennen van die prijs aan FMS wekte heel veel verbazing bij de nummer drie, Stichting Wielersport Zierikzee. Deze organisatie hield in 2008 voor de 25e maal de wielerronde van Zierikzee.

Meer over de verbazing van de wielerstichting in WereldRegio van komende vrijdag.