Zierikzee doet zelfvertrouwen op

MIDDELBURG – Onder prima omstandigheden werkten zes voetbalclubs zaterdagmiddag een oefenduel af. ZSC’62 klopte Mevo, WIK’57 verloor van de reserves van Noad’67, SKNWK won met 3-2 van Hoedekenskerke en Zierikzee versloeg Tholense Boys met 2-0. Duiveland moest het op eigen veld afleggen tegen Wieldrecht, eveneens zaterdag-tweedeklasser.

Zierikzee-Tholense Boys 2-0: Zierikzee speelde dominant tegen Tholense Boys. Na een 0-0-ruststand zorgde Ingmar Quist in de tweede helft na een vloeiende aanval, waarbij Arjan Pijnen en Wesley Quist betrokken waren, voor 1-0. Wesley Quist stond daarna ook aan de basis van de 2-0. Hij passte op Bouke de Jonge, waarna Arjan Smalheer voor de tweede Zierikzeese goal zorgde. “Het was prettig om te zien dat we niks weg hebben gegeven”, liet Zierikzee-trainer Marco Groeneveld weten.

Mevo-ZSC’62 1-2: De eerste helft van de oefenwedstrijd verliep gelijk opgaand. Na rust kwam ZSC’62 door een doelpunt van Jos Erades aan de leiding. Na een corner van Mevo pikte Jeroen Volkeri de bal op de rand van het strafschopgebied op en scoorde uit de draai de 1-1.

Direct na de aftrap was het ZSC’62 dat de wedstrijd besliste. Een schot van Edgar Louwerse verdween via het hoofd van Mevo-speler Roy de Jonge achter de kansloze Ruud van der Linde.

WIK’57-Noad’67 2 1-4: De vierdeklasser uit Kerkwerve gaf niet thuis tegen het tweede elftal van Noad’67, dat uitkomt in de reserve derde klasse. “Het was een dramatische pot. Er was geen beleving bij ons”, liet WIK-speler Marco Ganzeman weten.

De bezoekers kwamen op 0-2, waarna Theo Wittenberg vlak voor rust 1-2 scoorde. Na rust scoorden de bezoekers nog twee maal. Toen de ingevallen junior Bas Kloet in een duel ongelukkig ten val kwam en een gebroken pols opliep, werd het duel iets vroeger dan gepland beëindigd.

SKNWK-Hoedekenskerke 3-2: SKNWK speelde tegen vierdeklasser Hoedekenskerke met veel invallers. Via Sander Uijl kwam SKNWK aan de leiding, maar Niels Otte zorgde daarna voor de gelijkmaker.

In de tweede helft zorgde Richard van der Zande ervoor dat de Nieuwerkerkers opnieuw aan de leiding gingen. Sebastian La Grand scoorde daarna 2-2 en vlak voor tijd scoorde Martijn Neele uit een strafschop, na een handsbal in het strafschopgebied van de bezoekers, de winnende treffer. Bij SKNWK speelde Wilco de Valk na zijn blessure weer een helft mee en stond Martijn Kik bij afwezigheid van vaste doelman Koen de Jonge onder de lat.

Duiveland-Wieldrecht 0-2: Duiveland-trainer Henk Schouten experimenteerde er verdedigend op los. Aanvallend gezien kreeg de ploeg veel kansen die voor de verandering eens een keer niet werden verzilverd.

Doordat Wieldrecht, net als Duiveland tweedeklasser, na rust via Danny Bel en Jordi Palet wel scoorden, wonnen de bezoekers met 0-2. De kans bestaat dat Duiveland en Wieldrecht elkaar in de nacompetitie voor promotie opnieuw treffen.