Brouwershaven leidt finaledag WRC in goede banen

Brouwershaven leidt finaledag Wereldregio Cup in goede banen

BROUWERSHAVEN – De nieuwe opzet van de WereldRegio Cup (WRC), oftewel het officieuze voetbalkampioenschap van Schouwen-Duiveland, is over het algemeen positief ontvangen. Ook Brouwershaven, de organiserende vereniging van de finaledag, kreeg van alle kanten de loftrompet toegezwaaid.

Theo van Hekke, vice-voorzitter van de Regiocommissie Schouwen-Duiveland (RSD) onder wiens vlag de WRC wordt gehouden, stak zijn waardering niet onder stoelen of banken. ,,Ik heb bewondering voor de voortreffelijke wijze waarop het is georganiseerd. Het was mooi aangekleed met opblaasvoetbal, een springkussen en langs de velden was het wat extra versierd met van bijna elke vereniging een clubvlag. En het weer was tot en met de laatste wedstrijd prima.” Op de website van SKNWK waren de reacties ook positief: ‘Complimenten namens SKNWK voor de prima organisatie van Brouwershaven. Het was toch de eerste keer dat het toernooi zo werd gehouden en dat is zeker voor herhaling vatbaar’.

Met ‘zo’ worden de voorronden voorafgaand aan de finaledag bedoeld in plaats van alle wedstrijden op één dag zoals de afgelopen jaren het geval was. Wat de RSD betreft, krijgt de WRC ‘nieuwe stijl’ een vervolg. ,,Omdat op deze manier alle verenigingen aan bod komen”, verklaart Van Hekke. ,,Persoonlijk vind ik het wel een goede opzet”, voegt DFS-speler Kevin Veerhoek, goed voor drie treffers, er aan toe. Ook Bruse Boys-trainer Edwin Kriens laat zich positief uit. ,,Dit biedt de weg van de minste weerstand. Ik zou er zo zeker mee verder gaan.”

Vooropgesteld dat je het nooit iedereen naar zijn zin kunt maken, zou Kriens het liefst wedstrijden van negentig in plaats van veertig minuten in de voorbereiding spelen. ,,Dan is bijna iedereen voltallig en heb je een goede graadmeter.” De oefenmeester stelt voor eens een enquête onder de spelers te houden wat ze van het toernooi vinden en wanneer ze het willen spelen. Hoewel Veerhoek te spreken is over de opzet, vond hij het wat minder om te spelen voor plaats negen tot en met twaalf. Dat had natuurlijk te maken met nacompetitieverplichtingen van DFS, dat er voor koos tijdens de voorronde een tweede keus af te vaardigen. Hierdoor was DFS ‘veroordeeld’ tot spelen tegen All Stars en Dreischor. ,,Ik had ook liever tegen Duiveland en Zierikzee gespeeld.”

Van Hekke constateerde eveneens dat de ploegen, die streden om de vijfde tot en met twaalfde plaats, tegen het einde van de finaledag nauwelijks of niet meer aanwezig waren op sportpark Onder de Molen. ,,Misschien moeten we in het vervolg die wedstrijden door elkaar husselen. Het nadeel is dan weer dat je als voetballer langer moet wachten.” Of er voor 2010 überhaupt aanpassingen worden doorgevoerd, blijkt pas na de evaluatie met de eilandelijke voetbalclubs.