Schouws elftal grijpt naast toernooiwinst

door Klaas Verspoor.

OUWERKERK – Het Schouws elftal onder de 23 jaar speelde zaterdag op sportpark ’t Eultje tegen de leeftijdgenoten van Goeree-Overflakkee, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen.

Ondanks twee zeges moesten de spelers van coaches Eddie Kiesenberg en Edwin Kriens de toernooizege van het Jaap Goud Regiotalententoernooi op doelsaldo aan het Flakkees elftal laten.

Het Schouws elftal opende door goals van Ingmar Quist (Zierikzee) en Kristian Bouwman (SKNWK) met een 2-1-zege op de latere winnaar. Tegen het elftal uit Zeeuws-Vlaanderen werd ook gewonnen. Carlo van der Maas (overgestapt van Ouwerkerk naar SKNWK) zorgde met twee goals voor een 2-0-voorsprong, en via Ingmar Quist werd het daarna 3-0. Een eigen treffer van Mevo-speler Erwin Fonteine leverde een 3-1-eindstand op.

Tegen het Walchers elftal leed de Schouwse kroonkeuze een 3-1-nederlaag. Martijn van Grunsven (Zierikzee) scoorde namens het Schouws elftal de 1-1, maar dat was niet voldoende voor de eindzege. Coach Kiesenberg toonde zich desondanks tevreden. “Het was een geslaagd toernooi met goede tegenstanders. Vandaag heb ik weer wat nieuwe jongens op een ander niveau aan het werk gezien. Zo is Robin Provoost, een zeventienjarige speler van ZSC’62, me zeker in positieve zin opgevallen.”

Jaap Goud Regiotalententoernooi. Uitslagen: Schouws elftal-Flakkees elftal 2-1, Walchers elftal-Zeeuws Vlaams elftal 1-2, Flakkees elftal-Walchers elftal 2-0, Zeeuws Vlaams elftale-Schouws elftal 1-3, Schouws elftal-Walchers elftal 1-3, Flakkees elftal-Zeeuws Vlaams elftal 3-2.

Eindstand: 1. Flakkees elftal 3-6 (6-4), 2. Schouws elftal 3-6 (6-5), 3. Walchers elftal 3-3 (4-5), Zeeuws- Vlaams elftal 3-3 (5-7).