Meeuwen 1 scoort op de juiste momenten: 0-3

Hieronder een wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 1 – De Meeuwen 1 van de website van v.v. De Meeuwen:

Gisteren stond de lastige uitwedstrijd in Nieuwerkerk tegen SKNWK op het programma. SKNWK staat dan wel op de 11e plaats, maar heeft veruit de beste ploeg van de onderste vier. Men zit zichtbaar in de hoek (voor Meeuwen niet onbekend) waar de klappen vallen. De groen-witten daarentegen speelden met flair, creeerden veel kansen en toverde -met name in de tweede helft-fraaie aanvallen op de mat. Met vlagen was het zeer goed wat de jonge ploeg liet zien, met het tweede doelpunt als voorbeeld. Een trainingssituatie werd foutloos in de praktijk uitgevoerd.

Onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter trapte SKNWK om 14.30 uur af. De eerste minuten was voor de ploeg van trainer Gerjo Prins. De Meeuwen liet het vijf minuten afweten en had tijd nodig om de organisatie neer te zetten. Een vlammend schot van een SKNWK-middenvelder belandde op de lat. Het was voor de Zoutelandse formatie het sein om aan te zetten. Na een kwartier een goede kans voor Martijn, die iets te lang aarzelde om uit te halen en zodoende de verdediger de tijd gaf om op te ruimen. Halverwege de helft van de eerste helft schermde Robin goed de bal af in de 16 en wilde hij wegdraaien richting goal. Robin’s tegenstander tackelde zijn standbeen: strafschop. Vincenzo schoot de bal keurig in de hoek: 0-1. Het restant van de eerst helft was aardig, al waren de laatste minuten -door opportunistisch spel- voor de thuisploeg. Met een voorsprong zochten we de thee op.

Hans gaf aan te blijven voetballen en op zoek te gaan naar de tweede goal, dan zou het Nieuwerkerkse verzet gebroken zijn. Hans had zijn woorden nog niet uitgesproken of het was binnen enkele minuten raak. Een geweldige aanval werd afgedrukt door Danny Hamza: 0-2. Een situatie die meerdere malen op trainen terug komt en gistermiddag werd beloond met een doelpunt. Zo stond er na 50 minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord.

Achterin hadden we het lastig tegen de spitsen Goud en Padmos, maar laatstgenoemden konden geen kansen creeeren doordat we er in de tweede helft ‘bovenop’ zaten. Met een marge van twee kwam er meer ruimte voor de creatievelingen in het groen-witte shirt. Kevin, Robin, Danny, Vincenzo, Timme en invaller Farid leefden zich het laatste half uur uit. Goede inspeelpass, buitenom komen, flair en bij balverlies druk op de bal; alle ingredienten waren aanwezig voor een heerlijke tweede helft. Nadat diverse mogelijkheden werden gemist was het Farid die een kwartier voor tijd de wedstrijd helemaal op slot gooide. Goed doorjagen na een zwakke ingooi richting de keeper gaf Farid de mogelijkheid om de 0-3 binnen te lopen. In het laatste kwartier nog enkele goede kansen, maar geen doelpunten. SKNWK likte zijn wonden en Meeuwen vierde een feestje.

De eerste zeven staan nu dichtbij elkaar. Het verschil met koploper VCK is ‘slechts’ vijf punten. Volgende week weer een uitwedstrijd, in en tegen Spui. Als Meeuwen definitief een plaatsje in de subtop wil bemachtigen zal het daar moeten winnen. Dat het kan hebben we gistermiddag gezien, maar het gaat niet vanzelf! Twee keer scherp trainen; de plekjes zijn duur en iedereen is fit.

Namens het eerste elftal: alle supporters bedankt voor de aanwezigheid en support in Nieuwerkerk.

SKNWK – De Meeuwen 0-3 (0-1)
25. Vincenzo 1-0, 48. Danny Hamza 2-0, 75. Farid 3-0