Twee keer geel is geen rood

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Scheidsrechter Vissers uit Vught eiste in het degradatieduel tussen SKNWK en Spui een hoofdrol voor zich op. De arbiter verzuimde Spui-speler Michael van Mol na twee gele kaarten uit het veld te sturen.

In de 23e en 81e minuut deelde Vissers een gele kaart uit aan Van Mol, maar de optelsom was niet aan de leidsman besteed. Dit tot hilariteit van het meegereisde Spui-publiek, dat het langs de lijn bijna uitbulderde van het lachen. Binnen het veld viel het niemand van SKNWK op, want die ploeg was meer bezig met het verdedigen van de 2-1-voorsprong.

Geconfronteerd met het voorval erkende Vissers zijn fout. “U hebt gelijk. Dat is een foutje van me”, zei hij terwijl hij zijn notitieblokje raadpleegde. De scheidsrechter, die pas zaterdagmorgen zijn aanstelling kreeg en eigenlijk ‘Kogelvangers 2’ in Willemstad moest fluiten, probeerde in zijn kleedkamer de wedstrijd te evalueren: “Het was een hectisch duel, maar zo werkt het. De scheidsrechter heeft het altijd gedaan.”

Vissers noteerde vervolgens in de bestuurskamer op het wedstrijdformulier slechts één kaart voor Van Mol.

Ook de gele kaart die hij na afloop, na enig verbaal geweld, uitdeelde aan een Spui-speler die zijn shirt had uitgetrokken kwam niet op het formulier terecht. En ook over het voorval waarbij de scheidsrechter een vlag naar zich gegooid zag worden, wenste Vissers na afloop geen woord meer vuil te maken.