Gelijkspel Duiveland, zeges DFS en ZSC

MIDDELBURG – In de aanloop naar de nieuwe voetbalcompetitie hielden Duiveland en Terneuzense Boys elkaar zaterdag keurig in evenwicht: 1-1. SKNWK speelde met 3-3 gelijk tegen Bevelanders, DFS won van Zierikzee en ZSC’ 62 versloeg de reserves van Serooskerke.

Duiveland-Terneuzense Boys 1-1 (0-0): Duiveland en Terneuzense Boys gebruikten hun onderlinge duel om veel spelers speeltijd te geven en wisselden er dan ook lustig op los.

De wedstrijd ging gelijk op, met kansen voor beide doelen. Na een doelpuntloze eerste helft opende Flamur Maloku (ex-JVOZ) na de hervatting de score, maar niet veel later bracht Danny Lecomte de stand weer in evenwicht. Bij 1-1 bleef het ook.

De verdedigers van Terneuzense Boys (zwarte shirts) proberen een aanval van Duiveland te verijdelen. (foto Ronald den Dekker)

DFS-Zierikzee 2-1 (1-0): In de beginfase was Zierikzee veel meer in balbezit. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam DFS het initiatief over en kwam voor rust op 1-0 door Huib Nortier. Kort na de pauze werd het zelfs 2-0 door Pieter de Munnik. Door een treffer van Frank van der Helm kreeg Zierikzee aansluiting. Verder kwam het echter niet.

ZSC’62-Serooskerke 2 3-2 (0-1): In het gelijkopgaande duel tussen ZSC’62 en Serooskerke 2 namen de bezoekers in de eerste helft een 0-1-voorsprong door een doelpunt van Maikel Simonse. Arjan Smalheer (1-1) en Robin Provoost (2-1) keerden na de rust de rollen om, waarna Maikel Simonse opnieuw het net vond. Arjan Smalheer besliste het duel tien minuten voor tijd in het voordeel van de thuisclub.

Bevelanders-SKNWK 3-3 (2-2): Gezien het evenwichtige karakter van de wedstrijd konden beide teams met het eindresultaat leven. SKNWK nam wel steeds de leiding, maar de thuisploeg had telkens een antwoord klaar. Vijf minuten voor tijd viel de 3-3 uit een strafschop. De doelpunten werden gemaakt door achtereenvolgens Freddy van de Moere, Stefan Vermeer, Robert Padmos, Leo Koole, Wilco de Valk en Arie Jongejans (strafschop).

Stellendam-Arnemuiden 3-3 (1-2): Arnemuiden ging in het duel met Stellendam sterk van start en nam al in het eerste half uur een 0-2-voorspong door twee doelpunten van Mark van Haneghem. Op slag van rust bracht Rutger de Vries de thuisclub terug in de wedstrijd. De 1-2 werd na de hervatting gevolgd door de 2-2 en 3-2 van (opnieuw) Rutger de Vries en Barry van Broekhoven. Vijf minuten voor tijd voorkwam Marinus Baas met een doeltreffende uithaal de dreigende nederlaag: 3-3.

SSV’65-Walcheren 6-1 (4-0): Vooral in de eerste helft was het krachtsverschil groot. Toen stoomde de thuisploeg op naar een reeds beslissende voorsprong van 4-0. Na de doelwisseling was er iets meer evenwicht in het spel. Bij de stand 5-0 scoorde Darryl den Hollander tegen voor Walcheren. Voor SSV’65 scoorden Christiaan Boon (3x), Pim Bruins (2x) en Jordy Matondo.

Domburg-Noad’67 6-0 (2-0): Domburg scoorde er lustig op los. Na een 2-0-ruststand werd de bezoekende derdeklasser met 6-0 verslagen. Christian Wisse en Rick van den Driest scoorden in de eerste helft. Na de hervatting waren beide spelers opnieuw doeltreffend, waarna Ronald Hendrikse en Sander Willemse de eindstand op 6-0 bepaalden.

Wolfaartsdijk-IJzendijke 3-4 (2-2): Wolfaartsdijk en IJzendijke gaven elkaar niet veel toe. Joel van Overloop en Christian van Vooren bezorgden IJzendijke een 0-2-voorsprong, maar nog voor de rust kwam de thuisclub terug door een treffer van Tom Kloet en een eigen doelpunt van Niek Verbeek. Wilfred van den Dries zette Wolfaartsdijk na de rust ook nog eens op 3-2, maar door doelpunten van Adri van Hanegem en Lodewijk van Keeken trok IJzendijke toch nog aan het langste eind: 3-4.