S.K.N.W.K. 1 opnieuw met lege handen

Het wordt voor S.K.N.W.K. 1 steeds lastiger dit seizoen. Gisteren werd de thuiswedstrijd tegen Spui 1 nipt met 1-2 verloren. Hierdoor is S.K.N.W.K. 1 opnieuw rode lantaarn drager in de 3e klas A K.N.V.B. Zuid 1 met slechts 4 punten uit 8 duels.

In een open wedstrijd, die qua voetbal zeker niet goed was, kon het alle kanten op. Pas in de laatste 10 minuten wordt het voor de neutrale toeschouwer leuk om te aanschouwen. Helaas staan de blauw/zwarten na het laatste fluitsignaal opnieuw met lege handen dit seizoen.

In de eerste helft kansen aan beide kanten, maar geen treffers. Namens S.K.N.W.K. is Stefan Vermeer heel dicht bij de openingstreffer. Echter hoe de keeper van Spui het deed, weet hij zelf ook niet, maar van dichtbij houdt hij zijn doel schoon. Ruststand 0-0.

In de 2e helft is het Wilco de Valk die de score lijkt te openen. Na een goede pass van Robbert Padmos schiet De Valk de bal langs de Spui-goallie, echter de bal verdwijnt jammerlijk op de paal. De meegesnelde Stefan Vermeer kiest echter niet goed positie en krijgt dus geen kans de rebound binnen te werken.

Nadat een Spui-spits alleen voor doelman Mike Bakker eerst nog op Bakker strand is het zo’n 10 minuten voor tijd dan toch Spui dat op voorsprong komt. Balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat de aanvoerder van de gasten zo door kan lopen en beheerst de 0-1 kan binnen schieten.

Gelukkig is de vreugde aan Spui-zijde van korte duur. Een vrije trap van de thuisploeg komt bij de 2e paal voor de voeten van S.K.N.W.K.-verdediger René Verschoor. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal in één keer uit de lucht schitterend binnen, 1-1.

Echter ook deze vreugde duurt niet lang, want aan de andere kant valt dan weer het doelpunt en kijkt S.K.N.W.K. weer tegen een achterstand aan. Assistent-scheidsrechter Maurice Hart van S.K.N.W.K. heeft overigens buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter van dienst gaat nog verhaal halen bij zijn assistent, maar blijft bij zijn besluit en keurt de treffer goed.

Het lijkt dan alsnog gelijk te worden. Een goede voorzet vanaf links komt bij de 2e paal op het hoofd van de geheel vrij staande Wilco de Valk. Echter mikt hij jammergenoeg veel te hoog en blijft het 1-2.

Spui haalt dan middels diverse blessure-behandelingen alles uit de kast om de tijd te doden. Zij houden de 1-2 voorsprong vast en drukken S.K.N.W.K. nog dieper in de zorgen.

Volgende week moet S.K.N.W.K. 1 op bezoek bij Colijnsplaatse Boys 1. Een echt degradatie duel en we weten wat ons te doen staat!?!

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, René Verschoor, Léon Pollemans, Martijn Rentier, Steven Padmos, Robbert Padmos, Timo Verkaart, Léon Goedegebure, Wilco de Valk, Oleg Bondarenko, Stefan Vermeer (Kristian Bouwman).