Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2010 (augustus)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag augustus.

1 augustus

Gerard Olijhoek is interim-trainer S.K.N.W.K.

Zoals iedereen inmiddels wel weet is Gerard Olijhoek op dit moment interim-trainer bij S.K.N.W.K. Hij neemt de honneurs waar zolang het bestuur van de blauw/zwarten nog geen nieuwe trainer/coach heeft voor de eerste selektie.

Voor de spelers van de eerste en tweede selektie geldt uiteraard als ze niet kunnen trainen dat ze dit even melden aan Gerard. Zijn telefoonnummer is 0111 – 41 70 27.

2 augustus

Bram Heijboer overleden

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat op 79-jarige leeftijd Bram Heijboer is overleden.

Bram was in het verleden o.a. actief als voetballer bij S.K.N.W.K. en is jarenlang bestuurslid geweest. Daarnaast heeft hij nog veel meer betekend voor onze club.

Vanaf deze plaats willen wij familie, vrienden en bekenden van Bram heel veel sterkte toe wensen bij het dragen van dit grote verlies.

3 augustus

Gerard Olijhoek blijft trainer S.K.N.W.K. 1

Na het wegvallen van trainer/coach Ko Stoutjesdijk moest S.K.N.W.K. op zoek naar een oplossing. Gerard Olijhoek is sinds vorige week donderdag de interim-trainer van S.K.N.W.K.

Na overleg met Gerard en een delegatie van het hoofdbestuur is vanavond bekend gemaakt aan de spelersgroep dat Gerard Olijhoek dit seizoen zal afmaken als trainer.

Dit betekent wel dat S.K.N.W.K. nog wel op zoek moet naar een coach voor tijdens de wedstrijdagen.

Olijhoek is geen onbekende bij de blauw/zwarten en we zijn dan ook erg blij dat hij deze taak op zich wil nemen. Vanaf deze plaats wensen we hem alle succes en plezier toe!

6 augustus

Jeffry Visser weer terug op trainingsveld

Nadat Jeffry Visser vorig jaar tijdens de voorbereiding in een bekerduel tegen N.O.A.D. ’67 ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie volgde een jaar van een operatie en met name revalideren. Inmiddels is Jeffry weer volledig hersteld en heeft hij de eerste trainingen al weer in de benen.

Voorlopig blijft het alleen bij trainen. Kijken hoe dit loopt en hoe de reactie is de dag na de training. Jeffry hoopt na verloop van tijd ook weer zijn eerste wedstrijdminuten te pakken.

Jeffry, welkom terug.

8 augustus

Blauw/zwarte groeten…(deel 28)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Deze keer van Gert-Jan ter Riet. Hij bracht deze week een bezoekje aan zijn nichtje Marja Tierie die samen met haar vriend Ramon v/d Zande en hun zoontje Brent een weekje vertoefden in Park Sandur in Emmen. Uiteraard was ook de blauw/zwarte S.K.N.W.K.-sjaal mee.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

10 augustus

’Derde veld’ is verleden tijd

Vanaf vandaag kan er getraind worden op het trainingsveld op sportpark ‘Het Springer’. Dit betekent dat het zogenaamde ‘derde veld’ niet meer nodig is.

Vandaag zijn de doelen die erop stonden weer teruggebracht naar het sportpark en is dit ‘voetbalveld’ dus verleden tijd.

Vanaf deze kant dank aan Léon v/d Wel voor het gebruik van de velden de afgelopen weken. Daarnaast aan alle vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat dit allemaal zo geregeld kon worden.

15 augustus

Gelijspel S.K.N.W.K. 1 tegen Bevelanders 1

S.K.N.W.K. 1 speelde gisteren haar 2e oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Omdat de velden van sportpark ‘Het Springer’ nog niet mochten worden bespeeld, werd de wedstrijd nu in Kamperland gespeeld. Op een overigens prima 2e veld bij v.v. Bevelanders werd het uiteindelijk 3-3.

Omdat S.K.N.W.K. 1 verzuimde de score te openen, schot ging rakelings naast, was het de thuisploeg die op 1-0 kwam. Niet goed verdedigen aan S.K.N.W.K.-zijde zorgde ervoor dat de spits van Bevelanders weg kon draaien en via binnenkant paal kon binnenwerken.

S.K.N.W.K. kwam overigens langszij. Wilco de Valk legde de bal prima af op Stefan Vermeer. Hij scoorde in de korte hoek de 1-1. Hierna was het opnieuw S.K.N.W.K. dat scoorde. Nu was het Robbert Padmos die 1-2 maakte.

Vlak voor de rust opnieuw gelijk. Veel te slap verdedigen aan blauw/zwarte zijde (dan moet de bal gewoon over de zijlijn worden geroeid) zorgde ervoor dat de bal simpel kon worden voorgegeven en kon worden binnengetikt, 2-2 (tevens ruststand).

In de 2e helft komt S.K.N.W.K. middels aanvoerder Wilco de Valk opnieuw op voorsprong, 3-2. Dit moet dan worden uitgespeeld. Echter door een overtreding van Léon Pollemans binnen de 16 krijgt de thuisploeg nog een penalty. Doelman Mike Bakker wordt de verkeerde kant opgestuurd en zodoende eindigt dit oefenduel in 3-3.

Volgende week starten de bekerduels. Ook deze (moeten) worden gezien als oefenwedstrijden (waarin S.K.N.W.K. op papier met B.S.C. Roosendaal, W.H.S. en Unitas ’30 in ieder geval pittig heeft geloot). Pas op zaterdag 4 september a.s. moeten ze ‘er staan’. Dan wacht tijdens de eerste competitiewedstrijd Veere 1.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Léon Goedegebure, Robbert Padmos, Timo Verkaart, Stefan Vermeer, Oleg Bondarenko, Wilco de Valk, Kevin Schiettekatte, Remco Veenboer, Richard v/d Sande.

16 augustus

Weer nieuwe reclameborden langs hoofdveld SKNWK

En weer zijn er een nieuwe reclameborden geplaatst langs het hoofdveld op sportpark “Het Springer”. Deze keer van Afval Service Zeeland, W.E.A. en Drukkerij de Graaf.

Namens S.K.N.W.K. willen we hen hartelijk danken voor de toegezegde steun aan de blauw/zwarten.

16 augustus

Hoofdveld sportpark ‘Het Springer’ is weer gereed

Vandaag hebben een aantal vrijwilligers er voor gezorgd dat het hoofdveld (het 2e veld blijft tot nader bericht nog gesloten) op sportpark ‘Het Springer’ speelklaar is. De doelnetten hangen weer op en de lijnen zijn gekalkt. Dus er kan weer gevoetbald worden.

Dank aan de vrijwilligers!

18 augustus

Nieuwe coaches voor de B’s

Maurits van Gemeren en Marc de Reus zijn de nieuwe aanwinsten voor de B’s op de zaterdagen. Heel leuk is dat ze zelf pro-actief contact met mij hebben gezocht.

Ze gaan beiden de coaching voor hun rekening nemen en hebben er beiden veel zin er in en willen het voetbalplezier op de jongens gaan overbrengen.

Het jeugdbestuur is zeer blij met deze 2 aanwinsten en wenst beiden heren veel voetbalplezier en veel succes toe.

Michèl Flikweert

18 augustus

Rob Wijnstekers wordt assistent Gerard Olijhoek

Met het wegvallen van Ko Stoutjesdijk had S.K.N.W.K. al snel een nieuwe trainer gevonden in de persoon van Gerard Olijhoek. Hij verzorgt op de dinsdag- en donderdagavond de trainingen voor de selektie. Echter hierdoor bleef er nog steeds een vacature voor de leiding tijdens de wedstrijden van het eerste elftal.

Rob Wijnstekers uit Oosterland is vanaf heden aangesteld als de coach van de blauw/zwarten. Hij zal tijdens de wedstrijden de leiding op zich nemen. Dit uiteraard allemaal in goed overleg met Gerard. Rob was overigens vorig seizoen nog de coach van Duiveland 2, waarmee hij op een haar na het kampioenschap pakte in de reserve 3e klas.

Morgen, zaterdag 21 augustus, tijdens het bekerduel van S.K.N.W.K. 1 tegen B.S.C. Roosendaal zullen Rob en Gerard samen de coaching nog doen.

We willen Rob bedanken voor deze toezegging en wensen hem vanaf deze plaats veel succes en plezier toe met deze nieuw job.

21 augustus

Carlo v/d Maas leider bij S.K.N.W.K. 1

De staf rond de eerste selektie van S.K.N.W.K. lijkt stukje bij beetje compleet te worden. Met Rob Wijnstekers is er sinds deze week een nieuwe coach. Carlo v/d Maas is leider geworden bij S.K.N.W.K. 1.

Carlo, die vorig seizoen overkwam van s.v. Ouwerkerk, heeft weinig voetbalplezier beleefd bij de blauw/zwarten. Een zware enkel- en knieblessure hebben ervoor gezorgd dat hij niet zo heel veel heeft gevoetbald vorig seizoen. Met name de knieblessure die hij opliep in een duel met S.K.N.W.K. 2 gooide roet in het eten. Hierdoor staat hij (voorlopig) als voetballer aan de zijlijn.

Vandaar de keuze van hem om als leider van S.K.N.W.K. 1 door te gaan. Zo blijft hij toch betrokken bij het eerste elftal.

We wensen Carlo veel plezier toe bij het uitoefenen van z’n nieuwe functie.

23 augustus

Rohan de Geus is trainer S.K.N.W.K. A1

Voor dit seizoen is het jeugdbestuur van S.K.N.W.K. er in geslaagd een gediplomeerd trainer voor de A-junioren aan te stellen. Rohan de Geus (hiervoor o.a. jeugdtrainer bij J.V.O.Z. en dit seizoen video-analist voor J.V.O.Z.) zal dit seizoen onze oudste jeugdspelers trainen. Dit doet hij in samenwerking met Eric de Jager.

De begeleiding tijdens de wedstrijden zal in handen komen van andere mensen.

Overigens is Rohan niet helemaal onbekend bij S.K.N.W.K. Hij is al een aantal keren op ‘Het Springer’ geweest om o.a. te helpen tijdens de jeugdkampen/clinics van J.V.O.Z. die bij S.K.N.W.K. werden georganiseerd

We willen hem hartelijk welkom heten bij de club en wensen hem (en uiteraard ook Eric de Jager en de A-junioren zelf) veel plezier en succes toe dit seizoen.


Rohan de Geus (links) en Eric de Jager zijn dit seizoen de trainers van S.K.N.W.K. A1

25 augustus

Rob Wijnstekers houdt het al weer voor gezien

Vorige week konden we nog melden dat S.K.N.W.K. een nieuwe coach had voor de eerste selektie. De uit Oosterland afkomstige Rob Wijnstekers zou samen met Gerard Olijhoek (die de trainingen van de selektie verzorgd) de leiding op zich nemen van S.K.N.W.K. 1.

Afgelopen zaterdag in het eerste bekerduel van de blauw/zwarten tegen B.S.C. Roosendaal zaten Gerard en Rob samen op de bank. Het was de bedoeling dat Rob de coaching alleen op zich zou gaan nemen.

Echter gisteren werd Gerard (en dus ook S.K.N.W.K.) zwaar teleurgesteld door Rob. Hij was vooraf zeer enthousiast en had er veel zin in, maar had zich na één wedstrijd al weer bedacht. Hij ziet alsnog af van zijn nieuwe ‘job’.

Voorlopig zal Gerard net als tijdens de oefenwedstrijden naast de trainingen ook de coaching op zich nemen. Misschien dat S.K.N.W.K. in een later stadium alsnog een coach vindt.


Afgelopen zaterdag leek alles nog in kannen en kruiken tussen Rob Wijnstekers (links) en Gerard Olijhoek (rechts). Echter gisteren heeft Rob Wijnstekers alsnog afgezegd als coach van S.K.N.W.K. 1

29 augustus

Gezellig mosselavondje bij S.K.N.W.K.

Gisteren na afloop van het bekerduel S.K.N.W.K. 1 – Unitas ’30 1 waren er overheerlijke mossels voor alle aanwezigen op sportpark ‘Het Springer’. Deze vonden dan ook gretig aftrek. Zelfs de gasten van Unitas lieten zich de mossels heerlijk smaken (en gelijk hadden ze).

Het werd, ondanks de ietwat tegenvallende opkomst, toch een gezellig mosselavondje, die tot in de late uurtjes duurde. Alle mossels zijn in ieder geval veroberd.

Dank aan een ieder die heeft bijgedragen aan deze gezellig middag/avond.

30 augustus

Gebruikte tenues S.K.N.W.K. in Afrika

Aan het begin van de zomer zijn de gebruikte tenues van ZSC’62, SKNWK en IFC-Ambacht in Dakar, Senegal aangekomen. Op 25 juli is er een evenement georganiseerd met als hoofdonderdeel een vrouwen-voetbaltoernooi. Daarnaast was er een uitgebreide informatie-campagne over hoe jongeren zicht tegen de gevaren van HIV/AIDS kunnen beschermen.

Stichting Vrouwen en Kinderen eerst uit Zierikzee heeft via de KNVB contact met coach Aïcha. Zij is door de KNVB opgeleid tot trainer en zorgt dat de sport toegankelijk en sociaal wordt, door vrouwen en gehandicapten een kans te bieden om ook te voetballen. Na de finale van dit voetbalspektakel zijn tenues van ZSC’62, SKNWK en IFC-Ambacht aan verschillende vrouwenelftallen uitgedeeld.

De foto’s zijn helaas niet zo duidelijk. Stichting Vrouwen en Kinderen eerst wil in ieder geval de clubs en de sponsoren hartelijk bedanken voor het ter beschikking stellen van het materiaal!

Namens Stichting Vrouwen en Kinderen eerst (www.vrouwenenkindereneerst.nl!

Peter van der Klooster
voorzitter