Veere is de beste van de rest in 3A

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal won Veere de Walcherse derby tegen Nieuwland met 2-1. Veere staat na de zege vijfde.

De Meeuwen, dat met 2-1 won van Heinkenszand, staat vijf punten boven Veere. VCK, dat derde staat, klopte Spui met 4-1 en Domburg verloor met dezelfde cijfers van SKNWK.

Veere – Nieuwland 2-1: Veere was blij met de 2-1, want gezien het spelbeeld had een gelijkspel logischer geweest. Al na twee minuten schoot Ricardo Telussa Veere naar de 1-0. Tien minuten na rust kopte Corné van Belzen Nieuwland naar 1-1. Daarna voorkwam Veere-doelman René Bil een Nieuwlandse voorsprong. Invaller René-Michel Gerritsen bleek in de 90e minuut het goudhaantje voor de thuisploeg, want hij bezorgde zijn ploeg de volle winst.

Domburg – SKNWK 1-4: Een gehavend Domburg was voetballend niet minder. Voor rust werd er niet gescoord. Wilco de Valk kopte SKNWK in de 47e minuut naar de 0-1, maar met een afstandschot zorgde Patrick Kodde na 68 minuten voor de gelijkmaker. SKNWK toonde daarna veerkracht. De ploeg richtte zich op en vocht voor de drie punten. Robert Padmos werd met drie treffers op rij, in de 82e, 87e en 89e minuut, de grote man.

VCK – Spui 4-1: Alle doelpunten vielen na rust. Spui kwam in de 50e minuut door een eigen doelpunt van Erik Damen op een 0-1-voorsprong. De Zeeuws-Vlaamse ploeg bleek een lastig te bespelen ploeg en niets leek er op dat VCK de overwinning nog zou binnenslepen. In de 66e minuut kopte Marcel Corbijn een vrije trap van Bouwen Legemate binnen en direct kantelde de wedstrijd. Legemate schoot twaalf minuten voor tijd de 2-1 binnen.

Daarna eisten twee 17-jarigen de hoofdrol voor zich op. Op aangeven van Richard Dek scoorde Jesse van der Meulen. Het slotakkoord kwam, op aangeven van Stefan Wielemaker, van Erik Goudt.

De Meeuwen – Heinkenszand 2-1: Na achttien minuten schoot Maarten Griep namens de bezoekers – via doelman Dennie Oosse – een strafschop op de paal. Nog voor rust gleed de attente George Lankhaar uit een voorzet De Meeuwen naar 1-0. In de 65e minuut werkte Maarten Brasser op aangeven van Vincenzo Lorello de 2-0 binnen. In blessuretijd scoorde Martijn Simonse nog wel tegen, maar verder kwam Heinkenszand niet.

Yerseke – Kapelle 4-1 (3-1). Rody Bakker 1-0, Elco de Schipper 2-0, Marco den Deurwaarder 2-1, Rody Bakker 3-1, Arjen de Koeijer 4-1.

DFS – Colijnsplaatse Boys 5-1 (1-1). Pascal Hoogerheide 0-1, Vincent Bakker 1-1, Pieter de Munnik 2-1, Lennart Padmos 3-1 en 4-1, Patrick Verboom 5-1.