Blomaard en De Bruine trefzeker

MIDDELBURG – Bruse Boys boekte een overtuigende 5-0-bekerzege op Vosmeer en Tom Blomaard deed met vier treffers van zich spreken.

Robert de Bruine scoorde namens Duiveland drie keer en mede daardoor won Duiveland met 5-1 bij WHS. SKNWK had aan een treffer van Oleg Bondarenko niet genoeg. Zeeland Sport won in Nieuwerkerk met 5-1.

Poule 16. Vosmeer – Bruse Boys 0-5: Mede door de ramadan liet derdeklasser Vosmeer zich tegen tweedeklasser Bruse Boys ver op eigen helft terugzakken. Grote man bij de bezoekers werd Tom Blomaard. Voor rust opende hij de score. Bruse Boys liet daarnaast nog de nodige kansen onbenut.

In de tweede helft eiste de ramadan zijn tol en tilde Blomaard de stand met een zuivere hattrick naar 0-4. Uit een strafschop, na een overtreding op Thomas Groeneveld, maakte Groeneveld er zelf 0-5 van.

Nieuwland – Internos 1-5: De bezoekers uit Etten-Leur waren een maatje te groot voor het gehavende Nieuwland dat erg veel spelers miste. Via Jamal Choutier kwam de Brabantse zondagderdeklasser voor rust op 0-1.

Na rust liep Nieuwland volledig achter de feiten aan. Via Rachid Mousand (2x), Danny van Nijnatten 0-3 en Jelle Koremans werd het 0-5. Jack Goudzwaard redde daarna namens Nieuwland nog wel de eer, maar meer zat er niet in voor de Walcherse ploeg.

Poule 19. WHS – Duiveland 1-5: In de eerste helft kon het ver van complete WHS nog aardig gelijke tred houden met tweedeklasser Duiveland. Door een goal van Robert de Bruine leidden de Oosterlanders na één helft voetballen al wel met 0-1. Marcel de Bruine verdubbelde in de tweede helft de score, maar Arvin de Witte bracht derdeklasser WHS met zijn treffer weer terug in de wedstrijd. Dennie le Comte maakte er vervolgens 1-3 van en daarmee was de wedstrijd beslist. In de slotfase zorgde Robert de Bruine met nog twee doelpunten voor de ruime zege.

Poule 53. SKNWK – Zeeland Sport 1-5: Via Erik Goedegebuure kwam de Vlissingse ploeg op voorsprong en nog voor rust zorgde Wesley van Effrink voor de tweede treffer. SKNWK kwam na de hervatting terug tot 1-2. Na een goed opgezette aanval scoorde Oleg Bondarenko.

Kort na de aansluitingstreffer scoorde Van Effrink opnieuw en daarna liep Zeeland Sport nog verder uit. Samuel Sanderse maakte er 1-4 van en met zijn derde treffer van de wedstrijd bepaalde Van Effrink de eindstand op 1-5.

Martijn Backx van SKNWK (zwarte broek) glipt met de bal tussen twee spelers van Zeeland Sport door. foto Dirk-Jan Gjeltema

Robur – MZVC 0-4: De wedstrijd was voor rust nog redelijk in evenwicht. Met zijn honderdste doelpunt voor MZVC (en het vroegere Middelburg) zorgde Alexander Bom wel voor de 0-1-ruststand. Na rust bleek MZVC conditioneel sterker en mede daardoor liep de ploeg uit naar de ruime cijfers. Na een prima aanval tekende Davy de Booij voor de 0-2 en door twee goals van Patrick Joossens werd het uiteindelijk 0-4.