Eerste nederlaag voor teleurstellend S.K.N.W.K. 1

Gisteren speelde koploper S.K.N.W.K. 1 in Halsteren de topper tegen nummer 2 Halsteren 1. Inzet was de 1e periode. De periodetitel werd dan gewonnen door S.K.N.W.K. 1, maar dat is dan gelijk ook het enige positieve dat er te melden valt over het duel van gisteren. De blauw/zwarten stelden zwaar teleur en slikten de eerste nederlaag van het seizoen, zij het dan wel met minimaal verschil, 1-0.

Op het dramatische kunstgras van Halsteren (het blijft toch gewoon een soort competitievervalsing) liet maar één ploeg zien dat ze voor de winst gingen. Halsteren zette S.K.N.W.K. 1 gelijk onder druk en speelden erg fel. S.K.N.W.K. kon eigenlijk alleen maar tegenhouden en dwong weinig tot niets af.

Helaas kwam het (zo zou later blijken) enige doelpunt van de wedstrijd wel na een opeenstapeling van fouten aan S.K.N.W.K.-zijde. Een slechte vrije trap werd zomaar ingeleverd. Er was geen rugdekking meer, zwak verdedigen én de snelle Mpanda van Halsteren. Hij speelde de bal simpel langs de uitgekomen doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K., 1-0.

Zoals gezegd kon S.K.N.W.K. niks afdwingen. Mede door het feit dat enkele basisspelers wegens blessures en vakantie niet meekonden spelen. Hierdoor noodgedwongen enkele wijzigingen binnen ‘de basis 11’ en dit kwam het spel zeker niet ten goede. Ook wist het absoluut geen raad met de zeer felle tegenstander.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Even leek het dat S.K.N.W.K. iets kon forseren, maar de doelman van Halsteren heeft eigenlijk niet aktie hoeven te komen. Het zat er gewoon niet in.

Aan S.K.N.W.K.-zijde overigens nog drie gele kaarten, terwijl de thuisploeg door de scheidsrechter een aantal keren flink gespaard werd nadat ook zij een aantal pittige overtredingen maakten.

Overigens werd ook Martijn Neele nog 1x gespaard. Met al een gele kaart op zak had hij ook zomaar een 2e kunnen krijgen.

Al met al een teleurstellende wedstrijd. Kunstgras, scheidsrechter, blessures, allemaal geen excuses!! Feit blijft dat je het met de omstandigheden moet doen en dat je dan wel moet laten zien dat er geloof is in een positief resultaat. Dat geloof ontbrak gisteren volledig en daardoor een terechte overwinning voor Halsteren 1.

A.s. zaterdag wacht op sportpark ‘Het Springer’ Z.S.C. ’62. Altijd beladen duels en aan S.K.N.W.K. de opdracht om na twee keer puntverlies nu weer eens de volle buit te pakken. Dit betekend dan ook gelijk dat ze dan (mede)koploper blijven van de 4e klasse B K.N.V.B. Zuid 1. Aftrap is 14:30 uur.