IT-Docenten geven uitleg over Sportlink Club

De voetbalcompetitie is al weer maanden bezig. Maar ook de digitale ontwikkelingen staan niet stil. Steeds meer zaken worden bij de KNVB via de digitale snelweg geregeld. Sportlink Club is niet meer weg te denken bij het goed organiseren van een vereniging.

Sportlink Club krijgt een steeds prominentere plaats binnen de vereniging. Alle onderdelen – ledenadministratie, wedstrijdzaken en contributiemodule – zijn in deze applicatie terug te vinden.

Om alle vrijwilligers volledig op de hoogte te stellen of te houden van deze en nieuwe ontwikkelingen heeft de KNVB vorig seizoen twee IT-docenten opgeleid in district Zuid I, die regelmatig de verenigingen bezoeken om de vrijwilligers te informeren. Ook dit seizoen staan Theo Jansen en Janneke van Es klaar om cursussen / bijeenkomsten te houden.

Een overzicht van de modules die zijn te volgen, is hieronder terug te vinden.
Het is natuurlijk mogelijk dat meerdere personen binnen de verenigingen enthousiast worden gemaakt voor één of meerdere applicaties. De IT-docenten komen in dat geval graag bij de vereniging langs.

Verenigingen kunnen het clubgebouw beschikbaar stellen voor het houden van bijeenkomsten van Sportlink Club. Dit kan zowel in de avond als overdag. Individuele deelname aan bijeenkomsten wordt gestart zodra er 6 deelnemers per vereniging zijn.

Uitleg wordt gegeven over de navolgende modules:

Ledenadministratie: duur ca. 2 uur
Hierin wordt uitleg gegeven over het voeren van de ledenadministratie; onderhoud en toewijzen van onderdelen in Sportlink; het invoeren van bondsleden en verenigingsleden; uitwisselen van gegevens; bekijken van de overschrijvingen en allerlei andere in de ledenadministratie voorkomende zaken.

Wedstrijdzaken: duur ca. 2 uur (met ledenadministratie 3 uur)
Uitleg over: autorisatie van personen in het systeem, zoekscherm teams, lokale teams, bondsteams, digitaal wedstrijdformulier, teaminschrijvingen, tuchtzaken, wedstrijdprogramma, competitiegegevens, uitslagen en planning, accommodatiebezetting en printen standen. Ook over andere competitie gerelateerde zaken wordt uitleg gegeven.

Contributiemodule: duur ca. 3 uur
In deze module wordt uitleg gegeven over het beheren van de contributiemodules, de eenmalige instellingen, de contributietarieven, het koppelen van de contributies aan de leden; grootboekrekening, diverse zoekcriteria, aanmaken van clieop bestanden voor het automatisch incasseren van contributies, printen of laten printen van acceptgiro’s en het draaien van een lijst openstaande posten. Een module die de vereniging veel tijdwinst kan opleveren.

In januari /februari van 2013 wordt aan de verenigingen – die daar behoefte aan hebben – de module Digitaal Wedstrijdformulier aangeboden. Als de planning gevolgd kan worden, zal vanaf maart 2013 de gehele B-categorie senioren en vrouwen gekoppeld worden aan het digitaal wedstrijdformulier.
Bij voldoende belangstelling worden meerdere bijeenkomsten in de diverse regio’s gehouden. Dit is volledig afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Dit worden groepsbijeenkomsten met minimaal 15 en maximaal 40 deelnemers.

Indien er nog vragen zijn, dan kan contact opgenomen worden met Theo Jansen (076-5728333) of Janneke van Es (076-5728328), of via de mail: Zuid1-opleidingen.clubapplicatie@knvb.nl