Mark Schuit scherpt record met minuut aan

Het doelpunt zaterdag van Mark Schuit was de snelste in de Zeeuwse derby tegen Hoek in de hoofdklasse. In de vierde minuut krulde de rechteraanvaller de bal met links in de verre kruising. Daarmee was hij een minuut sneller dan Ronald Zuijdwegt, die in 1999 ‘pas‘ in de vijfde minuut tot scoren kwam, ook namens Kloetinge.

Een belangrijk verschil tussen beide goals is dat Hoek de snelle tegengoal van Zuijdwegt nog kon wegpoetsen door doelpunten van Angelo Nijskens en Ronald van Sliedregt, maar zaterdag lukte dat niet. De goal van Schuit betekende de zevende goal in de eerste tien minuten van de derby. Kloetinge was zaterdag voor de vierde keer de snelle schutter.

Dat Kloetinge dat nu flikt, is opvallend. Dit seizoen scoorde de club maandenlang niet in het eerste halfuur van een wedstrijd. Pas in de laatste wedstrijd voor de winterstop (tegen RVVH) lukte dat voor het eerst (Daan Esser scoorde na 14 minuten). Om in Engelse statstaal te spreken: Kloetinge heeft nu back-to-back vroege goals.

De zeven snelste derbygoals op een rij:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/