ZSC TWEE hard onderuit in Nieuwerkerk!

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van gisteren, zaterdag 30 maart 2013, tussen S.K.N.W.K. 2 en Z.S.C. ’62 2 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Eric Smits

Afgelopen zaterdag had ZSC TWEE de kans om definitief de weg omhoog in te slaan, maar het werd een totale offday! In Nieuwerkerk was SKNWK met 5-1 de baas en zo blijft ZSC in de degradatiezone hangen met slecht 2 punten voorsprong op de nummers 11 en 12! Nog vier wedstrijden te gaan om te strijden voor lijfsbehoud in de derde klasse. Aan de andere kant van de ranglijst kan Duiveland morgen kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Arendskerke. Aan een puntje hebben ze genoeg om een feestje te bouwen.

Op papier vertrokken we richting Nieuwerkerk met een sterke selectie van 14 man. Bij de kantine weer de gebruikelijke kletspraat en vervolgens op naar de kleedkamer. Cees deed zijn woordje en we waren klaar voor de derby. Intrappen op veld één en om half 1 verschenen beide teams voor de aftrap van de derby die geen echte derby werd! Iedereen was er weer klaar voor en omdat Jaap er helaas niet bij was vandaag was het de eerste helft Dennis die met de vlag ging wapperen. De aftrap werd genomen en ZSC kwam flitsend uit de startblokken, want na 3 minuten was het Martin die de doelman wist te verschalken! 0-1 voor ZSC en de wedstrijd was los! Tenminste dat dachten we dat de wedstrijd los was, maar na die treffer was het SKNWK die het spel bepaalde. ZSC speelde zeer matig en SKNWK kreeg een paar dotten van kansen, maar een treffer bleef voor alsnog uit en zo mocht ZSC van geluk spreken dat we nog altijd voor stonden!

Vijf minuten voor de thee kwam die treffer er dan toch. Een vrije trap van Nelisse plofte op de lat en ZSC stond erbij en keek er naar terwijl SKNWK wel oplette en zo met 3 spelers vogelvrij voor Wesley stonden om de bal binnen te tikken! En het werd nog erger, want op slag van rust kreeg de thuisploeg een pingel. v/d Berge slalomde de zestienmeter in en ging gewillig ter aarde. De scheids trapte erin en floot voor een pingel. Vanaf 11 meter schoot Nelisse SKNWK op voorsprong. Het was dan wel geen strafschop, maar ZSC had het wel aan zichzelf te danken dan ze met een 2-1 achterstand aan de thee ging, want buitenom de eerste vijf minuten was het SKNWK, dat de betere was en bij ZSC lukte weinig tot niets vandaag. We kregen het eerste deel dan ook nog wel wat kansjes, maar daarbij hoefde de keeper niet veel moeite te doen om deze te keren.

In de rust was het duidelijk dat er iets moest veranderen, maar wat?? Valt namelijk niet mee om het roer plots om te gooien in een wedstrijd waarin er matig gespeeld wordt en er vrijwel niets lukt. Toch gingen we proberen er nog iets van te maken. Nelis en Werner kwamen erin voor het tweede deel en ik nam het vlaggestokkie over van Dennis. Maar net als de eerste helft liep het nu ook voor geen kant bij ZSC. Daar waar het de laatste weken zo goed ging, zo slecht ging het vandaag helaas. In de 60ste minuut was daar de 3-1 en binnen 10 minuten wisten ze er nog 2 bij te prikken en zo stond ZSC met nog 20 minuten te gaan al met een kansloze 5-1 achter! Een totale offday van ZSC die met een afstraffing werd “beloond”. Zo werd SKNWK – ZSC geen echte derby helaas, maar een simpel karwei voor de thuisploeg!

Met nog vier wedstrijden te gaan ziet het er allemaal niet rooskleurig uit voor ZSC. Slechts 2 punten boven de nummers 11 en 12 en volgende week wacht de volgende lastige klus. Dan komt het altijd fysiek sterke Yerseke op bezoek in Scharendijke! Na de wedstrijd werd er nog met een select gezelschap vloeibaar goud naar binnen gegooid en trakteerde Sander ons op een lekker broodje hamburger. Uiteraard allemaal zelf gesponsord, want de pot is voor nattigheid in de kleedkamer en daar buitenom komt gewoon uit onze eigen knip! Laat daar geen misverstanden over ontstaan natuurlijk. Zelfde tijd als vorige week, namelijk half vijf, vonden Werner en ik het ook mooi geweest en verlieten we teleurgesteld het sportveld van SKNWK.

SKNWK 2 – ZSC’62 2 5-1 (2-1)

Opstelling ZSC: Wesley van Kan, Barry Dorreman (46ste, Werner Klaassen), Sander Vaane, Christiaan Verhoek, Taco Post, Martin v/d Schee, Gerard Verhoek, Robin van Welt (55ste, Dennis Louwerse), Justin Vaane, Lentin Goodijk en Martin Kiesenberg (46ste, Niels v/d Moezel).