Remi Bruijnooge ligt weer op schema 11

Remi Bruijnooge is zo’n speler die elk seizoen zijn doelpuntjes wel meepakt bij Wemeldinge. Een kroonschutter als Niels Kole of Pieter Bolle is hij niet, maar elk jaar kun je er donder op zeggen dat hij een aantal keren zal scoren. Herstel: elk jaar kun je er donder op zeggen dat hij elf keer zal scoren. Want dat doet hij al vier seizoenen op rij.

Soms heb je van die reeksen. Serooskerke dat al vier opeenvolgende seizoenen op de tiende plaats eindigt in de tweede klasse. Super. En dat is iets soortgelijks. Sinds Seroos tiende wordt, scoort Bruijnooge elf keer in de reguliere competitie. In de nacompetitie scoorde hij in die periode ook regelmatig, maar die elf goals in de competitie waren standaard! Bijzonder.

Dit seizoen staat hij op ongeveer een kwart van het jaar op drie doelpunten. Hij ligt dus op schema! Met elk seizoen een stuk of tien goals kun je overigens ook een heel eind komen op een topscorerslijst. Bruijnooge staat immers keurig op de derde plaats bij Wemeldinge. Sinds 1978 zijn er slechts twee spelers die vaker hebben gescoord in (na)competitieverband. Niet verrassend wellicht: Pieter Bolle en Niels Kole.

Hieronder de top tien van Wemeldingse topscorers sinds 1978.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/