Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2013 (augustus)

Nu het jaar 2013 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2013 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag augustus.

11 augustus

Winst voor S.K.N.W.K. 1 in doelpuntrijk duel

Na de 6-1 nederlaag afgelopen donderdag tegen Domburg 1 zaten de blauw/zwarten gisteren aan de goede kant van de score. Na een zeer doelpuntrijke oefenwedstrijd stond uiteindelijk een 6-5 stand op het scorebord. Tegenstander was 3e klasser Veere 1.

Het waren de gasten uit Veere die ‘het bal’ openden. Zij scoorden de 0-1 en gelijk erna ook de 0-2. Eventjes zag je toen toen de vertwijfeling bij de thuisploeg met de gedachte van “waar gaat dit eindigen”, maar gelukkig rechte S.K.N.W.K. 1 de rug.

Via een prima aanval over de rechterflank van de gebroeders Padmos was het Robert die op aangeven van broer Steven prachtig de 1-2 tegen de touwen knalde. Niet veel later was het Stefan Vermeer die de 2-2 binnenschoot, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel geannulleerd. Uiteindelijk werd het toch 2-2. Het was Remco v/d Berge die met een bekeken schot de uitgekomen doelman passeerde en de gelijkmaker binnenschoot.

Na de drinkpauze halverwege de 1e helft was het opnieuw Veere dat doel wist te treffen, 2-3. Echter Stefan Vermeer die tot dan toe al een paar keer de doelman op zijn pad had gevonden, wist zijn 1e treffer van de middag te maken en zo de 3-3 binnen te leggen. Via Robert Padmos, zijn 2e deze middag, ging S.K.N.W.K. 1 zelfs met een 4-3 voorsprong om de thee.

Gelijk in de 2e helft was het opnieuw Stefan Vermeer die wist te scoren en S.K.N.W.K. op een marge van twee wist te zetten. De vreugde was van korte duur, want via een ongelukkig eigen doelpunt van Martijn Rentier komt Veere opnieuw terug in de wedstrijd, 5-4.

En nog is ‘de koek’ dan niet op. Een prima aanval met een schitterende steekbal van Remco v/d Berge, die deze keer opnieuw op zijn favoriete ’10’ positie mocht acteren, wordt door Stefan Vermeer (zijn 3e deze middag) afgewerkt. S.K.N.W.K. komt hiermee op een 6-4 voorsprong.

Nog voor de drinkpauze is het Veere dat de trekker nogmaals over kan halen en voor 6-5 zorgt. Na de drinkpauze is het over en sluiten bij beide ploegen en blijft de stand 6-5.

Een doelpuntrijk duel wat voor de aanwezige toeschouwers zeker leuk was om naar te kijken. Voor trainer/coach Jack Wijnands van S.K.N.W.K. zeker ook weer een zeer nuttige oefenpot. Prachtige aanvallen met maar liefst 6 treffers zijn zeer positief te noemen. Maar aan de andere kant ook 5 tegendoelpunten en dat is uiteraard iets teveel van het goede.

Zodoende nog genoeg werk aan de winkel deze voorbereiding. Gelukkig volgen er nog vele trainingen, twee oefenduels en drie bekerduels (die ook gewoon kunnen worden gezien als oefenduels). En dan op 7 september a.s. de seizoensouverture in Kamperland tegen Bevelanders 1. Hopelijk dan met net zoveel doelpunten voor en iets minder tegentreffers……

We gaan het allemaal zien.

16 augustus

Voorzitter Dirk v/d Sleen in de lappenmand

Onze voorzitter Dirk v/d Sleen zit in de lappenmand. Sportief als hij is, pakt hij regelmatig de racefiets om een rondje te fietsen. Zo ook deze week. Echter nu met een mindere afloop….

Dirk is over de kop gegaan en heeft hierbij zijn schouder gekneusd. Hij is zelfs per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar gelukkig is er niets kapot (wat natuurlijk niet betekent dat hij geen pijn heeft) en mocht hij naar huis.

Vanaf deze plaats willen we Dirk van harte beterschap toewensen en een spoedig herstel!!

18 augustus

Seizoen jeugd is gestart na prachtige startdag

Gisteren, zaterdag 17 augustus, werd voor tweede keer bij S.K.N.W.K. het seizoen voor de jeugd geopend middels een startdag. Ook nu kunnen we weer spreken van een groot succes en dit zal waarschijnlijk wel jaarlijks de ‘officiële’ aftrap gaan worden voor onze jeugd. En terecht.

Alle S.K.N.W.K. jeugdteams verzamelden gisteren rond 09:45 uur op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. Eerst werden de tenues aangeschoten voor de teamsfoto’s voor op onze website www.sknwk.nl. Daarna werd er nog ruim een uur getraind. Zo kon alvast weer kennis worden gemaakt met de ploeggenootjes en met de trainer(s).

Tussendoor was er via Indigo en Het Welzijnshuis nog aandacht voor de campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’. Hier kregen de spelers o.a. een quizje over (overmatig) alcoholgebruik. Tot slot moesten ze op het veld met een bril op (waardoor het net leek of je dronken was) over een rechte lijn proberen te lopen en proberen tegen een bal te schoppen. Dat gaf hilarische beelden.

Ook onze kledingleverancier Unito Sports was aanwezig op het sportpark. Hier konden alle voetbalspulletjes worden aangeschaft zodat een ieder compleet uitgerust kan beginnen aan het nieuwe seizoen.

Na afloop van de trainingen was er voor alle spelertjes en begeleiding een overheerlijk broodje knakworst en nog iets te drinken in de kantine. Rond het klokje van 12:00 uur was deze zeer geslaagde jeugdstartdag afgelopen.

Dank aan een ieder die heeft bijgedragen aan deze leuke seizoensopening. We wensen alle jeugdteams uiteraard weer heel veel plezier en succes toe !!

18 augustus

Jeugd doet van zich spreken vierde oefenduel SKNWK 1

Vanmiddag speelde S.K.N.W.K. 1 haar vierde oefenduel van deze voorbereiding. In Nieuwe Tonge was vierde klasser N.T.V.V. 1 de tegenstander. Omdat er o.a. diverse festivals zijn dit weekend en ook nog wat lichte blessures, maar liefst 10 afwezigen bij de eerste selektie. Hierdoor was S.K.N.W.K. 1 aangevuld met de A-junioren Colin Duinhouwer, Harmen Maliepaard en Yannick v/d Cingel en voor de gemiddelde leeftijd ook nog ‘de oudjes’ Kees-Jan van Nieuwenhuize en Martijn Neele. Zodoende toch voldoende spelers.

Onder warme omstandigheden werd het een duel dat de eerst helft werd gedomineerd door S.K.N.W.K. 1. De 2e helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Zodoende ook een gelijke stand. De blauw/zwarten gingen met 0-2 rusten. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de 91e minuut de stand gelijk te trekken.

Bij S.K.N.W.K. twee opvallende spelers. A-junior en doelman Harmen Maliepaard speelde ondanks de twee tegentreffers (waar hij absoluut kansloos was) een prima pot en pakte werkelijk alles klem. Spits en eveneens A-junior Colin Duinhouwer scoorde beide treffers voor S.K.N.W.K. 1.

Al in de 1e minuut was het 0-1. Het was Remco v/d Berge die goed doorging over de linker kant en een prima voorzet gaf. Colin liep goed in bij de 1e paal en scoorde met een schitterende kopbal de 0-1.

Ook de 0-2 kwam van de voet van Colin. Hij reageerde prima op een diepe bal die de keeper al dan niet buiten de 16 met zijn handen beroerde en weer losliet. Colin kon zodoende beheerst de 0-2 binnenschieten.

Aan de andere kant ook een prima mogelijkheid voor de thuisploeg. Een ongelukkige handsbal van André Kik werd bestraft met een strafschop. Doelman Harmen Maliepaard pakte de pingel klemvast en hield zodoende zijn doel (nog) schoon.

Omdat een prima vrijetrap van Remco v/d Berge net over de lat werd getikt en de thuisploeg de paal nog raakte, gingen de teams met 0-2 om de thee.

In de 2e helft aan beide kanten flink wat wissels. Of dit er iets mee te maken heeft, is altijd lastig in te schatten, maar nu was het N.T.V.V. dat het beste van het spel had. Al snel wisten ze dan ook de 1-2 te scoren. S.K.N.W.K. kwam er sporadisch uit. Het toucheerde middels Remco v/d Berge nog wel de paal (vrije trap).

S.K.N.W.K. leek toch de overwinning binnen te kunnen slepen, maar net in de ‘extra-time’ wist N.T.V.V. nog te scoren. Eindstand 2-2 en dat was gezien het spelbeeld ook wel terecht.

Opnieuw een nuttige oefenpot waarin met name vanwege de warme omstandigheden goed aan de conditie kon worden gewerkt. Voor trainer/coach Jack Wijnands ook een nuttige wedstrijd waarin hij mede door de vele afwezigen eens wat andere spelers op bepaalde posities kon laten acteren.

Deze week twee keer trainen (dinsdag en donderdag) en dan zaterdag de eerste van drie bekerwedstrijden. Om 17:00 uur is Jong Ambon 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’. Na afloop van dit duel kunnen er mossels worden gegeten.

25 augustus

Mosselavondje S.K.N.W.K. was weer geslaagd

Gisteren na afloop van het bekerduel S.K.N.W.K. 1 – Jong Ambon 1 waren er overheerlijke mossels voor alle aanwezigen op sportpark ‘Het Springer’. Deze vonden dan ook gretig aftrek. Het werd een gezellig en geslaagd mosselavondje.

Speciale dank aan de gebroeders Stouten van de ‘Bru 24’ die de mossels hebben aangeboden (en aan Tonny v/d Berge voor het regelen).

Verder aan Piet Hart en Harald Kesteloo van het koken van de mossels. Ook de schoonmakers van de mossels (hopen dat er volgend jaar wat meer mensen komen helpen), ‘de mosselbakkers’, het barpersoneel en verder iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen dank voor een geslaag avondje S.K.N.W.K.

25 augustus

Website is al klaar voor nieuwe seizoen

De redactie van www.sknwk.nl heeft de laatste maanden niet stil gezeten. Dat kon ook niet, want de website moest helemaal klaar worden gemaakt voor het nieuwe seizoen.

De voetbalcompetitie gaat over een kleine twee weken (zaterdag 7 september 2013), weer van start. De website is inmiddels aangepast aan het nieuwe seizoen. Alle gegevens (voor zover bekend) zijn verwerkt en wij zijn dus klaar voor de competitiestart.

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op met de webmaster via de e-mail: postmaster@sknwk.nl.

25 augustus

Jacky en Brenda de Bruine gaan C-jun. begeleiden

Gelukkig is het probleem bij de C-junioren die nog geen begeleiding hadden opgelost. Jacky en Brenda de Bruine gaan de C-junioren samen begeleiden.

We willen Jacky en Brenda hartelijk danken voor deze toezegging en wensen ze uiteraard vanaf deze plaats veel plezier en succes toe.

27 augustus

Waar doelpuntenfestijn vanavond op ‘Het Springer’

Vanavond, dinsdag 27 augustus 2013, stond op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ het bekerduel tussen S.K.N.W.K. 1 en Vosmeer 1 op het programma. De toeschouwers werden verwend met maar liefst 13 doelpunten. Eindstand was namelijk 10-3 in het voordeel van de thuisploeg. Daarbij ook nog maar liefst 3 roden kaarten. Dus voldoende gespreksstof.

‘Het bal’ werd na zo’n vijf minuten geopend door Carlo v/d Maas namens S.K.N.W.K. Hij maakte uit een corner van Remco Veenboer de 1-0. Niet veel later was linksback Timo Verkaart de aangever. Nu was Robert Padmos het eindstation. Hij scoorde beheerst de 2-0.

Padmos was dicht bij de 3-0 tussenstand, maar zijn schot belandde op de paal. Toch na zo’n half uur spelen wel de 3e treffer namens S.K.N.W.K. Assist was deze keer van Remco v/d Berge. Robert Padmos maakte zijn 2e van deze avond.

Omdat het allemaal wel heel makkelijk gaat, sluipt er wat nonchalance in de ploeg. Zodoende een onnodige strafschop tegen. Vosmeer weet wel raad met dit kansje en komen terug in de wedstrijd tot 3-1.

Toch nog een treffer voor de blauw/zwarten voor de rust. En wat voor één. Een schitterende aanval wordt door Stefan Vermeer met de hak keurig klaargelegd voor opnieuw Robert Padmos. Hij schiet snoeihard de 4-1 in de kruising.

Als dan Vosmeer nog een keer countert en overduidelijk een handsbal maakt, scoren ze de 4-2. Assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. Jos van Spier vlagt echter. Alles en iedereen heeft gezien dat er hands is gemaakt, behalve de scheidsrechter. Hij keurt het doelpunt daarom onterecht goed. Hierop ontstaat een discussie tussen scheidsrechter en assistent, waarop laatste genoemde met een rode kaart van het veld wordt gezonden. Ruststand dus 4-2.

Gelijk na de thee is S.K.N.W.K. nog niet helemaal bij de les. Het is Vosmeer die zelfs terug kunnen komen tot 4-3. Maar gelukkig stelt S.K.N.W.K. orde op zaken. Het is Remco v/d Berge die gelijk de marge weer op twee brengt en de stand dus op 5-3.

Dan gaat het snel. Robert Padmos schiet opnieuw de bal snoeihard in de kruising en zorgt voor de 6-3 (zijn 4e doelpunt al deze avond). Na de 6-3 gebeurt er van alles. S.K.N.W.K. mist behoorlijk wat kansen. Inmiddels is Vosmeer dan van een team van 11 man teruggebracht tot een 9-tal. Eerst wordt een speler uit het veld gestuurd na commentaar op de leiding. Niet veel later nog een speler na een natrappende beweging.

S.K.N.W.K. jaagt dan op de dubbele cijfers. Kansen genoeg en ook nog wat treffers. Remco v/d Berge maakt er 7-3 van. Uit een assist van Remco Veenboer zorgt Robert Padmos met zijn 5e doelpunt van de avond voor de 8-3.

Martijn Rentier maakt met een bekeken schot de 9e voor de thuisploeg. En nadat dan nog aardig wat kansjes om zeep worden geholpen, kan Remco v/d Berge met een mooie kopbal de 10e treffer aan laten tekenen. Dit is de eindstand.

Een waar doelpuntenfestijn dus. S.K.N.W.K. scoort er lusig op los, maar helaas toch ook weer 3 onnodige tegentreffers. Dat mag eigenlijk niet gebeuren.

In de andere poulewedstrijd wint Jong Ambon met 1-6 van Volharding. Wil S.K.N.W.K. dus de volgende ronde halen, zullen ze zaterdag zelf moeten winnen van Volharding. En dan moet Jong Ambon zondag verliezen van Vosmeer. Beide ploegen zouden dan 6 punten hebben en dan wordt het doelsaldo doorslaggevend.

A.s. zaterdag de uitwedstrijd naar Ovezande waar om 17:00 uur Volharding 1 de tegenstander is.

29 augustus

S.K.N.W.K. heeft nieuw meisjesteam

Met ingang van dit seizoen hebben we een nieuw meisjesteams. Op dit moment wordt er door deze enthousiaste meiden (inmiddels bestaat de groep uit 15 dames) alleen nog maar getraind. Dit is op dinsdagavond van 18:15 uur tot 19:15 uur. Ze worden getraind door Suzanna Jalloh (die zelf ook jarenlang heeft gevoetbald).

Het is de bedoeling dat er vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld tot de winterstop. Daarna worden ze ingeschreven voor de competitie.

Indien er nog meisjes zijn die ook mee willen trainen, dat kan. Ga gewoon woensdagavond een kijkje nemen.

31 augustus

Gezellige vrijwilligersavond bij S.K.N.W.K.

Als blijk van waardering aan alle vrijwilligers voor hun bijdrage het afgelopen seizoen werd gisteren, vrijdag 30 augustus 2013, een vrijwilligersavond gehouden. Deze keer in onze eigen kantine met een gezellige barbecue.

Rond 19:30 uur druppelden de vrijwilligers binnen. Zij werden welkom geheten door voorzitter Dirk v/d Sleen die nog maar eens benadrukte dat de vrijwilligers S.K.N.W.K. zijn en dat we zonder hen absoluut geen voetbalclub zouden kunnen hebben.

Uiteindelijk zouden er zo’n 40 personen aanwezig zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het afgelopen seizoen nog eens rustig doorgenomen en werd uiteraard al weer vooruit gekeken naar dit seizoen.

Na een gezellig avondje ging eerder moe en voldaan naar huis. Dank aan S.K.N.W.K. voor dit mooie gebaar aan hun vrijwilligers.