Toch nog complimenten voor S.K.N.W.K. 1

Na de 0-4 nederlaag vorige week was al wel duidelijk dat er gisteren in de return tegen rkvv D.I.A. weinig meer viel te halen. Maar complimenten aan S.K.N.W.K. 1 dat toch 3x terug kwam van een achterstand. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-3-gelijkspel. Zodoende is D.I.A. dus de sterkste in deze tweeluik met de blauw/zwarten. Zij gaan a.s. zaterdag, 31 mei 2014, op het terrein van V.V.C. ’68 in Halsteren samen met ’s Heer Arendskerke uitmaken wie volgend seizoen in de 3e klasse mag acteren (overigens versloeg ’s Heer Arendskerke gisteren 3e klasser Heinkenszand met maar liefst 11-4 !!).

Op een zonnig sportpark ‘De Gouwen’ was gisteren om 15:30 uur de aftrap van de 2e wedstrijd tussen D.I.A. en S.K.N.W.K. De thuisploeg bleek ook nu (net als vorige week) te beschikken over een paar prima voetballers (zeker voor 4e klasse nivo). Toch kwam het 1e doelpunt letterlijk uit de lucht vallen. De D.I.A.-speler schoot in de 14e minuut met zijn ‘chocolade been’ de bal zo maar richting het doel. Deze verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Als er dan al nog wat hoop was voor S.K.N.W.K. op een stuntje (ze moesten met 4 doelpunten verschil winnen), was deze nu echt helemaal verdwenen.

Toch gaan de Nieuwerkerkers niet bij de pakken neer zitten en gaan op zoek naar (een) treffer(s). De eerste komt er in de 34e minuut. Het is Robert Padmos die de bal beheerst binnenschiet en voor de 1-1 zorgt. Met deze tussenstand gaan beide teams dan ook rusten.

In de 2e helft is het opnieuw de thuisploeg die op voorsprong komt. Een overtreding op laatste man van S.K.N.W.K., Yassin, wordt niet gezien (of in ieder geval niet bestraft). Voor de speler van de thuisploeg is het dan een koud kunstje om de 2-1 binnen te schieten. Ook nu laat S.K.N.W.K. het er niet bij zitten. Invaller (en A-junior) Yannick v/d Cingel is dichtbij de 2-2. Na een werkelijk schitterende aanval krijgt hij de bal van Remco v/d Berge. Helaas blijkt de keeper van D.I.A. een sta-in-de-weg en blijft het dus bij 2-1.

Toch komt de gelijkmaker er wel. Nu is het een pass van eveneens invaller Emiel Kuijten. Eindstation is Remco v/d Berge. Hij zorgt voor de 2-2 tussenstand. Op dat moment zeker verdient, omdat S.K.N.W.K. vol inzet speelt en zich niet net als vorige week naar de slachtbank laat leiden.

Toch is het D.I.A. dat weer op voorsprong komt. Nadat S.K.N.W.K. via Stefan Vermeer op voorsprong kan (en misschien wel moet) komen (hij schiet de bal na een prima aktie van Robert Padmos over in plaats van in het doel) is het aan de andere kant wel raak. Een diepe bal wordt door keeper Harmen Maliepaard (overigens net als Yannick ook nog steeds maar een A-junior) weggewerkt. Echter de bal komt ongelukkig precies tegen de instormende speler van de thuisploeg. De bal rolt simpel in het lege doel, 3-2. Toch is het slotakkoord voor S.K.N.W.K. Want nog geen minuut later is het 3-3. Het is Wilco de Valk die voor de 3e keer S.K.N.W.K. naast D.I.A. schiet. Hierbij zal het ook blijven.

Na een sportieve wedstrijd heeft S.K.N.W.K. in ieder geval laten zien dat je met inzet een heel eind kunt komen (zeker als de tegenstander simpelweg over betere spelers beschikt). Zonde blijft dan wel dat ze dat beter vorige week al hadden kunnen en moeten doen, want dan had je gisteren misschien echt nog iets kunnen bereiken. Nu moeten we simpelweg concluderen dat D.I.A. over de twee duels meer dan terecht de winnaar is.

Voor S.K.N.W.K. 1 rest nog Het Dokter v/d Zande Toernooi en de WereldRegio Bokaal. Dan zit ook voor hen het seizoen 2013/2014 erop.