Op een verkeerd been zetten en doorheen slamommen

Op een verkeerd been zetten en er doorheen slamommen

Het op een verkeerd been zetten van de tegenstander hoort bij ’t voetbalspel. Bij vr. 42 heb ik dat ook bij u gedaan. Hoe krijgt de elektricien dat voor elkaar z’n opdracht, het naam-plaatje ‘Zolder’ bij de juiste van de 3 schakelaars te plaatsen,uit te voeren door maar 1 keer de trappen op te lopen?
Wel, zo. Schakelaar A en B zet hij op aan, schakelaar C blijft uit staan. Na circa een minuut doet hij A en B weer uit en doet daarna A weer aan. Dan gaat hij naar de zolder.

Op de zolder kan nu: 1. Het licht branden, dan is A de schakelaar van de zolder; 2. Het licht niet branden. Dan zijn er 2 mogelijkheden: 1. Is de lamp warm dan is het B en is de lamp koud dan is het schakelaar C. Een lamp geeft niet alleen licht, maar ook warmte af als hij brandt of gebrand heeft.
Ik gaf aan geen aanwijzing te geven, maar het was wel een aanwijzing. Deze:Of u al ‘warm’ was.

Nu slalom ik als technisch begaafde voetballer door de vragen heen en rijg de antwoorden aan elkaar. (Een overzicht van de antwoorden vind u onderaan.) Als je een scheidsrechters fluit van ’t merk Acme Tornado met Witte Tornado poetst geeft hij bijna licht. Licht geeft het flitsapparaat van scheids Marientje de Boer’s fototoestel. Op weg naar een wedstrijd aan de overkant zag iemand van de spelers van SKNWK Marien eens langs de kant van de weg staan met z’n camera. Op de terugreis met de pont vroegen onze spelers aan hem of z’n foto’s van de vogels gelukt waren en of hij ook nog andere dingen fotografeerde, mooie meiden bijvoorbeeld.

Wat die mooie meid van het damesvoetbalteam van Equatoriaal Guinea bezielde weet niemand, maar het was wel lachwekkend. Dat was ook ’t balansbandje op het WK 2010.
Ik ben benieuwd welk (bijgeloof) gadget er in Brazilië ‘hot’ zal zijn. ‘Hot’ is het zeker in het stadion Arena Pantanal, speelstad Cuiaba.

In Rio wordt een ‘hotte’, zinderende finale van het WK verwacht. Rio heeft 5 clubs, die staan in vraag 9 A. Leider in de Braziliaanse competitie is echter geen club uit Rio, maar Cruzeiro FC uit Belo Horizonte. Uit Porte Alegre komt Grêmio FC en speelt in ’t blauw zwart net als wij. In het rood zwart speelt Atletico Paranaense. Een supporter heeft een tatoeage met ‘God, Familie en Atletico Par…’ op z’n arm. Kevin Prince Boateng speelt met veel tattoos op z’n lijf bij FC Schalke ’04 in Duitsland. De Duitser in Zierikzee droeg een shirt van Sankt Pauli uit Hamburg. Hamburg SV is daar de grote club.

In Sevilla is FC Sevilla de grote broer van ’t kleine Real Betis. Daar zal John Metgod in z’n tijd (rond 1983)met Real Madrid ook tegen gespeeld hebben. In ’t stadion van de Koninklijke in de halve finale Europa Cup 1 hield Gerrie Mühren op 25 april 1973 de bal eventjes hoog om de tijd te doden, zeg maar. Even wachten op de opkomende back Ruud Krol. De sterren van Real stonden er stom verbaasd bij in het Bernabeu Stadion!

In Kortrijk heet het stadion het Guldensporenstadion. Club kwam daar op bezoek met topscorer Carlos Bacca in 2012/13.In België zijn de matches tussen Anderlecht en Club en tegenstrever Standaard Luik (Standaar) de klassiekers. In Spanje heet dat El Clasico. Giovanni van Bronkhorst maakte veel derby’s mee. Naast El Clasico ( voor FC Barcelona) ook de Klassieker ( voor Feyenoord), The Old Firm ( voor Glasgow Rangers) en de North London Derby (voor Arsenal).

Derby komt van de wedren met paarden te Epsom, Engeland. In dit land speelt Ryan Giggs al ‘eeuwen’(zo lijkt ’t) bij Manchester United. Net als Cuauthtemoc Blanco die nu al 40 jaar is en al 3 WK’s speelde. Jaren geleden (1927)is het ook dat het eerste voetbaltoernooi gespeeld weer, dat was de Mitropa Cup. Speelde zich af in Zuid-Oost Europa.

Voor de JC schaal speelde Hoek in ’t bekertoernooi speelde tegen Feyenoord. Deze bekerwedstrijd was voor de reserve keeper van Hoek het begin van een relatie. Ene Ramona zag hem op de elftalfoto en via fb is het nu een stel.Davy Versprille en Ramona Wolf. Een ander wolf, John de Wolf ging bij Wolverhampton Wanderers spelen in. En een andere John, John Beerens beschilderde een wand in een brouwerij van Heineken. Dit bier werd niet geschonken bij AGOVV. Café’s van Willy Brokamp vind je in Maastricht. Daar kan je ook een hapje eten.

Surinaams eten kan bij Faja Lobi – KDS, dit is de fusieclub die in Utrecht op het dak van de parkeergarage van de Ikea speelt.

In Utrecht, de provincie, heb je in Zeist Saetum, waarvan het eerste damesteam al tig keer Nederlands kampioen is geworden. Hoog speelt ook in het Limburgse land RKVV te Vijlen. Boven Groningen gaat niets. De Knickerbockers spelen op het Zernike complex in Groningen. Het is een studentenvereniging (2de klasse zaterdag), die jaarlijks een groot toernooi organiseren. Zo’n 500 voetballers/studenten strijden dan om de hoofdprijs:
de Tuinkabouter.

Johan Padmos heeft niet echt het postuur van een kabouter, hij is de beheerder van de Lange Jan in Middelburg. Johan Olaf Koss was een prima schaatser. Olaf heet de zoon van trainer Cees Willmse, die meekwam. Niet Olaf,maar Guus is de naam van de mascotte van de Graafschap uit Doetichem, Gelderland

In Gelderland en wel in Nijmegen is een heel team geschorst volgens Cor. Als straf speelde Fenerbahce voor alleen vrouwelijk publiek in september 2011 (gratis entree) wegens omkoping. FIFA baas Blatter wordt ook geregeld in verband gebracht met corruptie.

De altijd onschuldig ogenende Dennis Bergkamp is vernoemd naar de legendarische Dennis Law. Onschuldig is een snoekduik niet. Evert ter Napel spreekt over een snoekduik. Deze keeper duikt geen ballen meer uit het doel: Oliver Kahn, beste goalie van ’t WK 2002.

Doelman Agmir Begovic van Stoke City scoorde 2 november 2013 al na 13 seconden door een terugspeelbal op de slof te nemen en z’n collega met een stuit over hem heen te verschalken. Een collega doelman op een Zeeuws veld flikte hetzelfde die dag. Was dat toeval?

Het is zeker geen toeval, dat Riemer van de Velde, oud voorzitter van Heerenveen, van Nistelrooy, Alves en Huntelaar ontdekte. Nee, die Riemer heeft geen scout nodig, die heeft een voetbaloog. De SKNWK-ers waar ik op doelde waren Jan en Arjo van de Velde. Arjo speelt nu in het shirt van DZC.
Op de shirts van de Austin Aztex prijkt nu de vuurtoren van Haamstede. René van de Zande (van de dokter) sponsert die club in Texas. Deze oud SKNWK-er sponseert ook de wielerronde van Zierikzee. (over Amerika gesproken daar wordt m’n boek vertaald en daarna wereldwijd uitgegeven. Wauww, uw columnist)

En oud SKNWKdoelman Hans Stoutjesdijk (Keu)speelt een belangrijke rol in de voorstelling ‘De Ramp’ van theatercollectief Hoekse Waard.

Zo, al slamommend heb ik voor het doel geland en kan ik deze actie afronden door een (doel)punt te scoren, maar dan staat die verrekt goede kiepende benefietkeeper weer voor het goede doel.