S.K.N.W.K. 1 – Spui 1(C) 1-2

SKNWK komt altijd moeilijk op gang zo ook nu weer.Vooral de verdediging heeft zoveel tijd nodig om op de juiste plaats te staan, dat de aanvallen keer op keer hun om de oren vliegen. Nooit zit er een zekere lijn in de opbouw, zodat men op balbezit speelt. Als dat wel zo zou wezen dan komen de doelpunten later wel. Nee men blijft kiezen voor de lange bal, terwijl er een andere oplossing voorhanden is.Waarbij men de bal niet kwijt raakt. Natuurlijk moet je counteren als dat goed uitkomt. Maar de bal in de breedte spelen zal op den duur meer effect hebben. Als men praat over vier, drie, drie dan praat je over een lijn in de breedte van het veld en zo blijf je langer in balbezit. Het is dan ook niet zo moeilijk om een tegenstander terug te dringen. En voor je het weet sta je in hun strafs
chop gebied.Ja het is zo simpel als de uitvoering goed is. En als Wilco de bal vraagd dan bedoeld hij dat goed. Maar als hoofdklasse speler moet hij ook weten dat dit een ploeg in de opbouw is. Het is voor de meeste jongens teveel gevraagd om hem op de juiste plaats te bedienen. Zo`n bal moet gebracht worden maar niet met een onzuivere trap, want 9 van de tien komen niet aan. De eerste minuten kwam SKNWK al aardig in de knoei.Het is dat Maik Bakker op mirakele wijze een tegenpunt redt, in de vierde minuut.En later nog een paar keer. Een vrije trap van Robbert Padmos levert niets op. Na een kwartier een corner voor SKNWK maar daar kwam ook niets uit. Met gepruts vanaf twee meter gaat een 100% kans verloren.Dan drie keer pech ook vlak voor de doellijn. Maar Spui mist nog veel meer kansen. Weer een 100% kans voor Oleg Bondarenko, maar het is te moeilijk. Vrije trap Robbert maar weer niks. En dan voor de derde keer een 100% kans gemist. Met wat meer veldoverwicht voor Spui in de eerste helft breekt de rust aan met een brilstand. De gevaarlijkste kansen waren voor de thuisclub, maar wederom gingen ze er niet in. In de tweede helft heeft Wilco pech met een schot tegen de paal. Spui kreeg weer legio kansen. Timo slachtoffer van onbesuisdheid van een Spui speler, maar het valt mee. Olef schiet net naast. Hoeveel kansen moet hij nog krijgen voor de bal er in gaat in deze competitie.In de 82ste minuut 0-1. In de 84ste minuut de gelijkmaker uit een vrije trap genomen door Leon Goedegebure en in geschoten door Rene Verschoor. Maar een minuurt later is het alweer verkeken met de 1-2. Wilco krijgt nog een dot van een kans maar hij kopt hopeloos over.In een spannende wedstrijd moest SKNWK weer het onderspit delven op eigen veld.

geschreven door: Een Supporter