S.K.N.W.K. 2 – S.P.S. 2(C) 3-2

S.K.N.W.K. 2 met de schrik vrij

Gisteren moest S.K.N.W.K. 2 thuis aantreden tegen ‘laagvlieger’ S.P.S. 2. Een ploeg in de onderste regionen van de reserve 3e klas met slechts 3 puntjes. Vooraf waren de blauw/zwarten gewaarschuwd zou je denken, want het vorige duel van S.K.N.W.K. 2 was zo’n zelfde duel. Toen werd ternauwernood een puntje meegenomen bij ’s Heer Arendskerke 2 dat toen ook op de één na laatse plaats bivakkeerde.

Eerst was het weer een hele opgave om een volledig team op de been te brengen. Met medewerking van derde elftalspelers, Maurice Pollemans, Sjaak Kooijman en André Kik en Fernand Bom van het 4e hadden we er dan toch 12. Gelukkig kwam A-junior Jeroen Backx na de wedstrijd van de A’s er ook nog bij.

In de 1e helft een zwak en zeer ongeïnspireerd S.K.N.W.K. 2. S.P.S. 2 kwam begrijpelijk om niet te verliezen en probeerde via de counter er uit te komen.

Overigens hadden de blauw/zwarten gewoon op voorsprong kunnen en moeten komen. Een prima schot van Tonny v/d Berge kwam terug van de keeper. De meegelopen Jacky de Bruine dacht de bal zo binnen te kunnen koppen, maar hij zat volledig verkeerd en ging onder de bal door.

De eerste treffer was wel namens S.K.N.W.K., echter voor S.P.S. Aanvoerder Martijn Neele maakte een domme overtreding op de rand van de 16. Tot overmaat van ramp ging de vrije trap via Neele in het doel. Had Martijn de bal niet getoucheerd, was het een simpele prooi geweest voor doelman Koen de Jonge. Helaas, 0-1.

Veel te weinig beweging binnen de ploeg van S.K.N.W.K. 2 speelt de gasten simpel in de kaart. Zij kunnen zich beperken tot tegenhouden. Bij een van de counters probeert een S.P.S.-speler dan een voorzet te geven. Tot verbazing van hemzelf en iedereen op en langs veld 2 op sportpark ‘Het Springer’ verdwijnt de bal in het doel, 0-2.

Maurice Pollemans, die een sterke wedstrijd speelde, krijgt vlak voor de rust een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Tonny v/d Berge geeft de bal breed op Maurice. Deze schiet goed in, maar de redding van de doelman mag er zijn. Ruststand 0-2.

In de rust wordt er dan door S.K.N.W.K. 2 een plan gesmeed om deze wedstrijd eventueel nog om te buigen in een overwinning. A-junior Jeroen Backx komt binnen en geeft aan dat het zeker nog kan. Hij heeft nl. net met de A-junioren een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning.

Het worden de 45 minuten van Tonny v/d Berge. Hangend aan de rechterkant is hij bijna niet af te stoppen. Na enkele minuten geeft hij een voorzet op Martijn Neele. Mede na mistasten van de verdediging komt Neele in balbezit. Beheerst schiet hij de bal in de verre hoek en zorgt voor 1-2.

S.K.N.W.K. 2 heeft S.P.S. dan bij de strot, alleen is het nog een kwestie van doordrukken. Het blijft echter oppassen voor de counter. Met name de snelle nummer 7 is een plaag voor de S.K.N.W.K.- verdediging, maar met name Kees-Jan van Nieuwenhuize weet ook nu weer niet van wijken en speelt ijzersterk.

André Kik krijgt terecht geel van scheidsrechter Cees Dalebout als hij middels een handsbal een counter afhoudt. Evenlater krijgt de snelle spits van S.P.S. ook terecht geel als hij na een fluitsignaal de bal nog wegschiet.

S.K.N.W.K. is deze 2e helft de veel sterkere ploeg, maar moet dit wel omzetten in doelpunten. Na een corner van Tonny v/d Berge is het opnieuw Martijn Neele die scoort. Hij krijgt de bal op zijn linker knie en ziet deze netjes in de kruising verdwijnen, 2-2.

Inmiddels zijn Jeroen Backx en Fernando Bom ingevallen voor de moegestreden Maurice Pollemans en André Kik. Beide vallen goed in en gaan met de andere negen S.K.N.W.K.-ers op zoek naar de drie punten.

Deze komen er gelukkig ook. S.K.N.W.K. krijgt een vrije trap. Uiteraard gaat Tonny v/d Berge achter de bal. Mede door het ontnemen van het zicht van de doelman van S.P.S. door enkele S.K.N.W.K.-ers en S.P.S.-verdedigers verdwijnt de bal in het mandje, 3-2.

Hierbij blijft het. Op basis van de 2e helft een terechte eindstand, maar met het oog op de komende wedstrijden tegen ‘de topploegen’ van dit moment, Kloetinge 4 (a.s. weekend) en Z.S.C. ’62 2 (de week erop), is het verstandiger om gewoon vanaf minuut 1 ‘volle por’ te geven!!

Dank nogmaals aan de invallers van S.K.N.W.K. 3, 4 en A1. Hopelijk hebben we volgende week weer een wat bredere 2e selektie.

S.K.N.W.K. 2: Koen de Jonge, Martijn Neele, Jurjen Vermeer, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Kevin Schiettekatte, André Kik (Fernando Bom), Sjaak Kooijman, Maurice Pollemans (Jeroen Backx), Jacky de Bruine, Tonny v/d Berge.

geschreven door: Mediumvisor