SKNWK maakt dozijn uitschakelingen vol

SKNWK was een eind op weg in de laatste wedstrijd van de nacompetitie. Met minimaal twee, het liefst drie goals verschil moest Nieuwland eronder worden gehouden. Het werd 2-0 en het werd 3-1, maar Nieuwland  zorgde telkens voor de aansluitingstreffer. En dat was voor de Walcherse tegenstander voldoende om derdeklasser te blijven.

Voor SKNWK betekende het weer een gemiste kans op promotie. De Nieuwerkerkers probeerden het voor de dertiende keer in de nacompetitie voor promotie en voor de twaalfde keer ging het mist. Alleen in 1992 lukte het een keer. Na een 4-0-thuiszege tegen Middelburg en een 2-2-gelijkspel in de uitwedstrijd promoveerde SKNWK naar de vierde klasse.

Geen club in Zeeland greep zo vaak naast promotie in de nacompetitie als SKNWK. Met elf mislukte promotiepogingen komt Arnemuiden het dichtst in de buurt. Hieronder de Zeeuwse clubs die het vaakst promotie misten in de nacompetitie. De vetgedrukte clubs speelden dit seizoen een onsuccesvolle nacomptitie.

club uitgeschakeld promotie
SKNWK 12 1
Arnemuiden 11 1
Steen 9
Luctor’88 8 2
Breskens 8 1
Yerseke 8 2
Bevelanders 8 2
Patrijzen 8
Smerdiek 8

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/