Machiel (op) Schot voor S.K.N.W.K. 1 in oefenduel tegen Heinkenszand 1

Vanavond speelde S.K.N.W.K. 1 haar 3e oefenduel van deze voorbereiding. Na twee nipte nederlagen (2-1 tegen ’s Heer Arendskerke 1 en 1-0 tegen Bruse Boys 2) eindelijk eens winst voor de blauw/zwarten. Het was Machiel Schot die maar liefst 3 treffers voor zijn rekening nam. Met nog een doelpunt van de strafschopstip van Robert Padmos eindigde deze oefenwedstrijd in een 2-4 overwinning voor S.K.N.W.K.

DSC00508

De jeugdige Schot is overgekomen van de jeugd van M.Z.C. ’11 en blijkt een echte goaltjesdief. Hij is beresterk, snel en doelgericht. Door twee doelpunten van hem kwam S.K.N.W.K. al in de 1e helft met 0-2 voor. Omdat ze daarna verzuimde de score uit te breiden kreeg thuisploeg Heinkenszand uit een spaarzame counter de aansluitsingstreffer, 1-2. Met deze stand gingen beide teams om de thee.

DSC00510

In de 2e helft laat S.K.N.W.K. Heinkenszand zelfs langszij komen. Doelman Mike Bakker trapt de bal zo maar in de voeten van de tegenstander die eenvoudig de 2-2 weet te scoren. Uit de aftrap gaat S.K.N.W.K. dan weer op zoek naar de voorsprong. Deze krijgen ze snel als de ingevallen Justin de Bruine binnen de 16 onderuit wordt gelopen en S.K.N.W.K. een strafschop krijgt. Robert Padmos schiet de penalty tegen de touwen, 2-3.

DSC00512

Toch lijkt Heinkenszand opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar deze keer treffen ze de paal. Vlak voor tijd de mooiste treffer van de avond. Een prima voorzet van Remco v/d Berge (die overigens zelf nog op de paal schot vlak ervoor) komt bij de 2e paal bij Machiel Schot. Deze schiet de bal in één keer vanuit de lucht snoeihard binnen. Hiermee zet hij de 2-4 eindstand op het bord.

DSC00520

Een prima overwinning met zeker enkele positieve punten. Maar we zijn er nog zeker niet. Er volgen nu nog drie bekerduel die we ook gewoon als oefenwedstrijden kunnen zien. Na deze wedstrijden en nog wat trainingen moet S.K.N.W.K. 1 klaar zijn voor de competitie. A.s. zaterdag is bekerwedstrijd nummer 1. In Wolphaartsdijk is om 14:30 uur de aftrap tussen Wolfaartsdijk 1 en S.K.N.W.K. 1.