S.K.N.W.K. 1 geeft goede bekerstart geen vervolg

Na de 0-5 overwinning afgelopen zaterdag tegen Wolfaartsdijk 1 waren de blauw/zwarten goed begonnen aan het bekertoernooi. Dat moest vanavond op het eigen sportpark ‘Het Springer’ een vervolg krijgen tegen H.S.C. ’28 1. Behouden het eerste kwartier van de wedstrijd waarin S.K.N.W.K. prima voetbal speelde, maakte het geen moment aanspraak op de overwinning. Na een 2-2 ruststand hield S.K.N.W.K. in de 2e helft ‘Open Huis’ en liet het H.S.C. ’28 eenvoudig uitlopen naar 3-5.

DSC00614

In de stromende regen waren zoals gezegd de eerste 15 minuten voor S.K.N.W.K. Met name Remco v/d Berge die op dat moment achter de spitsen speelde, kreeg een aantal prima mogelijkheden, maar wist nog niet te scoren. Helaas was het tegenstander H.S.C. ’28 dat tegen de verhouding in de leiding nam. S.K.N.W.K. rechtte de rug en wist via Carlo v/d Maas de gelijkmaker te scoren, 1-1.

DSC00611

Hierna werden wat positiewisselingen doorgevoerd aan de zijde van de thuisploeg. Dit kwam het voetbal niet ten goede. Hierdoor ook de 1-2 voor de gasten. Mike Bakker bracht eerst nog redding, maar in de rebound was het toch raak. Na een goede assist van Martijn Rentier was het  Remco v/d Berge die keurig langs de doelman voor de 2-2 zorgde. Dit was ook de ruststand.

DSC00620

De 2e helft was van de zijde van de thuisploeg redelijk dramatisch. Met name laatste man Emiel Kuijten vergat zijn verdedigende taken en nam veel teveel risico. Hierdoor werd de gasten geen strobreed in de weg gelegd en konden eenvoudig via een steekbal zo doorlopen op keeper Mike Bakker. Zodoende wisten zij nog drie keer te scoren. Omdat Justin de Bruine namens S.K.N.W.K. ook nog doel wist te treffen werd het uiteindelijk 3-5.

DSC00624

Iets voor half 9, het water kwam nog steeds met bakken uit de lucht en het was al bijna donker vond de scheidsrechter het welletjes. S.K.N.W.K. kon dus de goede bekerstart geen vervolg geven (en heeft dit enkel en alleen aan zichzelf te danken). A.s. zaterdag is Oostburg de tegenstander. Zelf winnen en dan kijken wat H.S.C. ’28  ‘doet’ tegen Wolfaartsdijk. Aftrap van S.K.N.W.K. 1 – Oostburg 1 is 17:00 uur.