SKNWK na vijfde speeldag alleen koploper

Ronald Zwager

SKNWK hoeft de koppositie in de vierde klasse B niet meer te delen.

De ploeg van coach Walter de Jonge won zaterdag zelf met 1-0 van een stug SC Stavenisse waardoor ze nu een punt voorsprong heeft op Hansweertse Boys en twee punten op Rillandia. ,,Het was erg moeizaam, maar wel terecht”, vond De Jonge. ,,Als we ook moeilijke wedstrijden winnen, gaan we pas echt meedoen.”
In de derde klasse B is Duiveland na vijf speeldagen nog ongeslagen. In en tegen Stellendam kwamen de Oosterlanders na een 1-0-achterstand goed terug. ,,We hebben alleen maar op hun helft gespeeld”, vertelde Duiveland-coach Erwin van der Woerdt na afloop. ,,We kwamen snel achter en daardoor zakte Stellendam nog verder terug. In de tweede helft hebben we het tactisch omgezet en het tempo omhoog gebracht.” Duiveland beleefde derhalve een goede generale voor het treffen met koploper DBGC. De formatie uit Oude-Tonge, dat vier punten meer heeft, komt zaterdag 10 oktober op bezoek bij de nummer twee en bespeler van het Oostersportpark.

MZC’11 pakte na het 3-2-verlies bij Terneuzense Boys de winnende draad in de tweede klasse weer op. Ramon Janson bewees tegen Zwaluwe zijn waarde weer eens door beide goals te maken. De Zierikzeese formatie staat met GPC tweede op een punt achterstand van FC Axel.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Eerste klasse C:
Bruse Boys-Smitshoek 3-6 (1-0, 2-2 en 3-4 Tom Blomaard) – verslag volgt later op deze site

Tweede klasse E:
MZC’11-Zwaluwen 2-0 (1-0 en 2-0 Ramon Janson)

Derde klasse B:
Stellendam-Duiveland 1-3 (1-1 Wouter de Jonge, 1-2 Ronald Zwager (foto), 1-3 Reinier Looij)
Tholense Boys-DFS 5-0

Vierde klasse B:
SKNWK-Stavenisse 1-0 (1-0 Remco van den Berge)
WIK’57-Vosmeer 2-3 (Remon den Boer, Remco Theunisse)
Dosko-ZSC’62 1-3 (1-1 en 1-2 Robin Provoost, 1-3 Jean-Paul van der Weele)

VROUWEN

Derde klasse:
MZC’11-Wolfaartsdijk 1-1 (Jetske Meintema)