S.K.N.W.K. 1 sleept na prima eerste helft periodetitel in de wacht

Na het debacle vorige week (3-1 nederlaag tegen Waarde 1) was het voor S.K.N.W.K. 1 zaak op alles weer snel op de rit te krijgen. Dit moest dan gaan gebeuren in Oud Vosmeer tegen Vosmeer 1. Bij winst zouden de blauw/zwarten tevens de 1e periode-titel in de wacht slepen, zodat opnieuw deelname aan de na-competitie (voor de 4e keer op rij) veilig kon worden gesteld. Uiteindelijk won de Nieuwerkerkse ploeg met 3-5. Opnieuw veel doelpunten, maar wat toch wel zorgen moet baren, waren opnieuw de 3 tegen doelpunten voor S.K.N.W.K. 1. Na 9 duels wisten de blauw/zwarten al 41 keer te scoren, maar daar staan inmiddels ook al 16 tegentreffers tegen over. Dat zijn er absoluut te veel !!

DSC01841

Met name in de 1e helft liet S.K.N.W.K. zien wat het waard is. Na een kwartiertje aftasten was het raak. Een schitterende aanval over diverse schijven kwam voor de voeten van Emiel Kuijten. Diagonaal schoot hij de bal snoeihard richting de kruising. En al één minuut later was het opnieuw juichen voor de ploeg van trainer/coach Walter de Jonge. Het was Remco v/d Berge met een hoogstandje. Hij wipte de bal op randje 16 met zijn linkervoet over zijn directe tegenstander en schoot de bal daarna met zijn ‘chocolade been’ (rechts dus) binnen, 0-2.

DSC01875

S.K.N.W.K. ging door en het was Robbert Uijl die voor 0-3 zorgde. Alleen werd deze treffer onterecht afgekeurd. Er werd namelijk gevlagd voor buitenspel van Robert Padmos, maar hij stond aan de andere kant van het veld en nam helemaal geen deel aan het spel. Niet veel later valt dan alsnog de terechte 0-3. Robbert Uijl krijgt nu wel loon naar werken als hij de bal over de as van het veld meekrijgt en binnen kan schieten.

DSC01889

Robert Padmos is dan dicht bij de 0-4, maar zijn bal gaat tegen de lat in plaats van tegen de touwen. Een onoplettendheid aan de andere kant zorgt dan ineens voor een doelpunt voor de thuisploeg. Laatste man Carlo v/d Maas laat de bal te ver van zijn voet gaan en deze komt zodoende zo bij een tegenstander die uiteraard wel raad weet met dit buitenkansje, 1-3.

DSC01898
Toch wordt de marge voor de rust nog 3. Het is Robbert Uijl die onreglementair wordt afgestopt binnen de 16-meter. Dus een strafschop. Het is Robert Padmos die de bal pakt, maar volgens afspraak is het Machiel Schot die ‘de pingels’ mag nemen. Echter collegiaal als Machiel is, geeft hij de bal alsnog aan Robert Padmos die dus alsnog de kans krijgt om te scoren. Dit doet hij uiteraard en zorgt met al weer zijn 11e doelpunt van het seizoen voor de 1-4 ruststand.

DSC01921

Zoals wel vaker dit seizoen is de scherpte na zo’n tussenstand bij S.K.N.W.K. 1 in de 2e helft ver te zoeken. Dit geeft wat frustraties en is helemaal niet nodig. Het wordt dan zelfs 2-4, maar dit was absoluut buitenspel. Assistent-scheidsrechter Jos van Spier vlagt, maar de scheidsrechter die nog advies gaat vragen aan Jos zegt dat hij het anders zag en de treffer wordt dus goedgekeurd.

DSC01951

Het spel wordt er dan niet beter op, overigens van beide kanten niet. S.K.N.W.K. gaat dan weer teveel lopen met de bal en vergeet dan te voetballen. Dit levert weer flink wat overtredingen op, waarbij Remco v/d Berge maar weer eens wordt getrakteerd op een flinke schop. Gelukkig weet S.K.N.W.K. op het juiste moment de score nogmaals op te voeren. Het is opnieuw Remco v/d Berge en opnieuw met zijn rechterbeen. Robert Padmos geeft de prima steekbal en V/d Berge weet met zijn 2e van de middag de stand op 2-5 te brengen.

DSC01960

De thuisploeg krijgt dan vlak voor tijd nog een vrije trap. Maar doelman Mike Bakker is zeer attent en met een schitterende redding behoedt hij zijn team voor meer tegentreffers. Toch komt er helaas nog ééntje. Op het middenveld is er een foute pass . Doordat de verdediging niet goed staat geeft dit toch weer de mogelijkheid voor een doelpunt van de thuisploeg. Deze valt dan nog, maar bij de 3-5 eindstand blijft het.

DSC01918

Al met al dus weer een prima uitslag, maar zoals gezegd, die tegendoelpunten moeten eruit. S.K.N.W.K. 1 heeft dus in ieder geval iets te vieren, namelijk de periode. En door de overige uitslagen van vanmiddag is het na een weekje zelfs weer terug aan de kop. Om deze positie te behouden zal volgende week opnieuw gewonnen moeten worden. En dat zal weer een lastige klus worden, want Halsteren 1 is de tegenstander op ‘Het Springer’. De laatste seizoenen zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd.

DSC01964