Onnodig grote nederlaag voor S.K.N.W.K. 1 in oefenduel na zéér zwakke 1e helft

Voor S.K.N.W.K. 1 is vandaag met het oefenduel tegen M.Z.V.C. 1 de voorbereiding op de 2e seizoenshelft dan echt begonnen. Omdat het duel op sportpark De Veerse Poort in Middelburg op het kunstgrasveld gespeeld werd, was de aftrap al om 11:00 uur. Dit betekende dus dat de eerste selectie vanmorgen al om 09:30 uur moest vertrekken vanaf sportpark ‘Het Springer’.

DSC02542

Of de vroege aanvangstijd er iets mee te maken heeft, zullen we nooit weten, maar de 1e helft was van een zeer droevig nivo van Nieuwerkerse-zijde. Tel daarbij nog een drietal blunders van doelman Mike Bakker en het is niet gek dat de blauw/zwarten na de eerste 45 minuten tegen een 5-1 tussenstand aan keken. De treffer van S.K.N.W.K. werd gescoord door Remon de Jonge die na een prima aanval met Remco v/d Berge over de as van het veld door kon stomen en de bal net over de uitstormde keeper van de thuisploeg kon tikken. Dit was de 4-1, maar niet veel later lag de 5-1 in het mandje. Met deze stand gingen beide teams rusten.

DSC02556

De 2e helft was veel beter van S.K.N.W.K. Thuisploeg M.Z.V.C., die net als S.K.N.W.K. een aantal wissels hadden uitgevoerd, kwam er niet meer aan te pas. S.K.N.W.K. kreeg heel veel kansen, maar wist er slechts één te benutten. Het was Machiel Schot die een rebound tegen de touwen wist te werken, 5-2.

DSC02587

Maar o.a. Remco v/d Berge, Ali Zaman en Machiel Schot (hij schoot nog een strafschop tegen de buitenkant van de paal) wisten een behoorlijk aantal 100% kansen niet te benutten. Met iets meer scherpte eindigt dit duel in 5-5 of zelfs nog een overwinning. Maar dat mocht dus niet zo zijn. Hopelijk is dit wel een waarschuwing, want het blijkt dat S.K.N.W.K. gewoon elke wedstrijd 2x 45 minuten vol aan de bak zal moeten om tot resultaat te komen.

DSC02622

Na de oorwassing en nog een versnapering in de kantine van M.Z.V.C. zocht de selectie de eigen kantine op in Nieuwerkerk. Hier werd een heerlijke ‘lunch’ geserveerd van friet met saté. Na het eten was het tijd voor een potje pokeren of darten. Hiermee werd deze ’trainingsdag’ afgesloten.

DSC02628

Hopelijk kan er aankomende week wel gewoon 2x worden getraind op ‘Het Springer’ (en anders is het misschien een optie om onze nieuwe hoofdsponsor te verblijden met een bezoekje voor een avondje ‘spinnen’….!?). A.s. zaterdag wacht het oefenduel in Kamperland tegen Bevelanders 1. Aanvang is 14:30 uur.