Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 1 – Rillandia 1 van de website van v.v. Rillandia

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Rillandia 1 van de website van Rillandia (www.vvrillandia.nl):

Na een prima verlopen voorbereiding op de 2e helft van de competitie, stond de kraker uit tegen koploper SKNWK op het programma. Met veel vertrouwen togen we gezamenlijk op naar Nieuwerkerk. Daar aangekomen troffen we een veld aan waar de koeien van de melkunie jaloers op zouden worden. Zeer mals gras van minimaal 12 tot 15 cm hoog. De vraag van een aantal spelers of we hierop onze wedstrijd moesten spelen vond ik wel gerechtvaardigd eerlijk gezegd, maar aan de andere kant is het ook moeilijk geweest om de velden te maaien in januari. eerst erg warm en daarna nat en vorst, kortom het viel de thuisclub niet kwalijk te nemen, maar dat het werken zou worden stond voor mij wel vast. Onder leiding van scheidsrechter Opstraat uit Den Bosch begon de wedstrijd om even over half drie onder toeziend oog van vele Rillanders en een lekker brandend zonnetje. Mijn indruk van de warming up beviel mij niet geheel en het werd in de eerste helft nog maar weer eens duidelijk dat wij geen zorgen aan onze hoofden nodig hebben en onze focus voor de 100% op de match moeten hebben, willen wij ook direct goed beginnen. Welnu, we begonnen niet goed en dat duurde minimaal 45 minuten. Ook het spel van onze tegenstander was niet van die orde dat we onder de indruk waren, maar we waren te onrustig aan de bal. Tijdens de 1e helft had SKNWK dan ook het meeste recht op de voorsprong en hadden ze daartoe ook twee grote kansen; de 1e eindigde op de buitenkant van de paal en de ander was een strafschop die prima door Lars werd gestopt en attent op de rebound werd gereageerd door Diego. Daarvoor hadden wij uit geklungel een buitenkansje van SKNWK gekregen en daar wist onze Steef wel raad mee en zo stond het bij rust 0-1!

Ik heb de rust gebruikt om mijn spelers erop te wijzen dat we hier met 0-1 voor stonden en dat we veel krachtiger de duels in moesten gaan zodat ze niet aan hun spel toekwamen. Dat lukte veel beter dan de 1e helft en zo was het grootste deel van de 2e helft voor Rillandia. na bijna een half uur wordt Arjan op rechts diep gestuurd en uit zijn voorzet ziet de scheidsrechter hands gemaakt door de laaste man van SKNWK in het 16-meter gebied en hij wijst resoluut naar de stip. Arjan ontfermt zich over deze kans en schiet zijn 6000-ste doelpunt in zijn carriere binnen. 0-2 dus kat in bakkie. Dan een opmerkelijk moment. Arjan heeft de bal in de hoek op de helft van SKNWK en schiet de bal bij de achterlijn voor, echter via de voet van de tegenstander verdwijnt de bal achter de achterlijn en iedereen denkt aan een corner voor Rillandia. De man uit Den Bosch denkt daar op bijna 50 meter van deze gebeurtenis anders over en geeft een doeltrap. Ondanks dat de grensrechter van SKNWK voor cormer vlagt, negeert hij dit vlagsignaal en SKNWK neemt zeer snel de doeltrap. uit deze tegenstoot wordt het uiteindelijk 1-2 en wordt het nog een hete 10 minuten. Toch is SKNWK niet in staat om echte kansen te creeeren, terwijl Rillandia via de counter onvoldoende rendement haalt uit de ruimte die er op dat moment ontstaat. Uiteindelijk fluit de scheids voor het eindsignaal en is iedereen heel blij in het Rillandia kamp. Op basis van de kansen is een gelijkspel mogelijk terecht echter op basis van de ploeg met de meeste voetbalintentie, is de overwinning terecht. Nu effe lekker genieten van deze overwinning en vervolgens weer lekker aan de slag in de komende week richting onze volgende opponent thuis tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. Mannen en alle supporters gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet en support!!!!