Duiveland en DFS treffen zwaar, Flakkees geschut

Duiveland en DFS, de twee Schouwse ploegen in de derde klasse B, kunnen hun borst komende zaterdag nat maken. Ze treffen namelijk Flakkeese ploegen die al lang (bijna) geen punten meer verspeelde hebben.

DFS, sinds vorige week de oranje/zwarte lantaarndrager krijgt het het zwaarste te verduren. In Den Bommel ontmoet de ploeg uit de Westhoek een elftal dat sinds begin november geen punt meer heeft laten liggen. Het team van oud-Duiveland-coach Henk Schouten heeft zich logischerwijs genesteld in de topdrie. Bij DFS ontbreken net als vorige week weer vele spelers. Willem Plaizier is er dit seizoen definitief niet meer bij vanwege werk in het buitenland en Kevin Veerhoek is afgehaakt vanwege een blessure.

Duiveland, zonder de geschorsten Corné Buys en Marcel de Bruine en de geblesseerden Masoud Osmanie en Stefan de Bruine, reist af naar koploper DBGC. Voor de winterstop wonnen de Oosterlanders met 5-1 van de elf uit Oude-Tonge.

SKNWK-trainer Walter de Jonge moet het weer eens zonder zijn topscorer Machiel Schot doen. Ook Remco van den Berge, Yannick van der Cingel en Leon Pollemans zijn afwezig tegen Smerdiek, de nummer vijf van de vierde klasse B. Carlo van der Maas is een vraagteken bij de lijstaanvoerder. Een viertal (Jos Erades, Jean-Paul van der Weele, Marijn Postma en Michiel Schipper) ontbreekt bij ZSC’62 in het duel met FC Bergen. WIK’57 kan in de partij tegen SPS niet beschikken over Mark van Langeraad en Robin Dekker (beiden geblesseerd) en Remon den Boer (geschorst).

Hoewel MZC’11 sinds 5 december 2015 geen punt meer heeft afgestaan en sinds 17 oktober niet meer heeft verloren, is de formatie van trainer Alexander van Keulen op zijn hoede voor de komende opponent: De Meeuwen. De ploeg uit Zoutelande wist in de tweede klasse E MZC’11 als laatste te verslaan en deed dat op 10 oktober in niet mis te verstane cijfers: 6-3. Bij MZC’11 ontbreekt het bijna gebruikelijke drietal Sven Heijboer, Benjamin Verwest en Dennis Dekker.

Ook Bruse Boys, dat zaterdag tegen het VVGZ van Dimitri Hooftman speelt, mist een trio. Bekend zijn Rudo van den Berge en Gerard Vogel. Daar heeft zich vorige week spits Tom Blomaard met een knieblessure bijgevoegd.