Mats Willemse klimt met hattrick naar derde plaats

Logo RudeStats

Bruse Boys is on a roll. Met 16 punten uit 6 wedstrijden leidt de ploeg in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Het doelsaldo (21-3) werd zaterdag aardig gepimpt met een 6-0-overwinning op Prinsenland. Met drie doelpunten was Mats Willemse op dreef. Met zijn valse hattrick wipte hij naar de derde plaats op de Bruse topscorerslijst.

Willemse heeft inmiddels 111 keer gescoord in competitiewedstrijden voor Bruse Boys. Met zijn drie goals van zaterdag passeerde hij Wim Geluk, die op 109 doelpunten staat. Daarbij dient te worden aangetekend dat de doelpuntenlijst sinds 1973 telt. Voor dat moment scoorde Geluk echter ook al. Willemse moet dus doorscoren om hem voor te blijven.

De onbetwiste koploper is Jacob van den Berge die in de reguliere competitie 266 keer de roos trof tussen 1980 en 2003. Peter Willemse (140 goals) is het eerste mikpunt voor neef Mats. De zoon van koploper Jacob van den Berge – Domenique – staat ook in de top 10. Hij staat momenteel op de negende plaats met 64 goals.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/