Bruse Boys weer stuk steviger in zadel op weg naar titel

Logo Wereldregio

Bruse Boys heeft is weer een stap dichterbij de titel. En niet voor de eerste keer dit seizoen liet de concurrentie weer eens punten liggen.

Bruse Boys kon pas diep in de eerste helft een bres slaan in de verdediging van Dauwendaele, de tegenstander van zaterdag 8 april en waarschijnlijk de eerste degradant uit de tweede klasse E nadat de Middelburgers vorig seizoen nog meededen in de nacompetitie voor promotie. Op 15 oktober 2016 scoorde Bruse Boys voor het laatst vier of meer doelpunten. Tegenstander was…Dauwendaele. Tom Blomaard nam zaterdag twee van de vijf goals voor zijn rekening. Voor hem was het doelpunten maken lang geleden: de laatste dateerde van 5 november 2016.

De 5-0-zege op sportpark Volharding kreeg nog meer kleur na het horen van de uitslagen van de ‘achtervolgers’: de nummers twee (Serooskerke), drie (Klundert) en vier (Den Bommel) verloren allen. Wanneer Bruse Boys nog twee keer wint, is het kampioen en keert het na een seizoen terug in de eerste klasse.
Een week na de stunt tegen medekoploper Rijsooord schreef MZC’11 weer een zege bij. Bij Nieuw-Lekkerland kwam de ploeg van Alexander van Keulen met 1-0 achter, maar draaiden Wesley Goud en Rody Vermue de wedstrijd uit de eerste klasse C om.

ZSC’62 bewees zich in de vierde klasse B een slechte dienst door thuis met 2-3 van Waarde te verliezen, ook al omdat lijstaanvoerder SPS zeer verrassend onderuit ging tegen SC Stavenisse. Hierdoor is Wemeldinge ineens de nieuwe koploper.  ,,Tsja, zo gaat dat”, reageerde ZSC’62-coach John Tahapary op het verlies van SPS. ,,Het was een typische ZSC’62-middag. We startten goed met een groot aantal kansen die werden gemist vanwege te weinig rust voor de goal”. Na een 2-1-voorsprong bij rust betekende achterin niet goed opletten 2-2. Zelfs met tien man – André Derzhavets kreeg rood na zestig minuten – creëerde ZSC’62 kansen maar wilde de bal er niet in. Dat gebeurde wel twee minuten voor tijd aan de andere kant.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse C:
Nieuw-Lekkerland-MZC’11 1-2 (1-1 Wesley Goud, 1-2 Rody Vermue)

Tweede klasse E:
Bruse Boys-Dauwendaele 5-0 (1-0 Marco Ketting, 2-0 Tom Blomaard (foto), 3-0 Mats Willemse (strafschop), 4-0 Tom Blomaard, 5-0 Yarick Dorst (strafschop)

Derde klasse B:
SKNWK-Zwaluwe 0-2

Rillandia-Duiveland 4-3 (2-1 en 3-2 Luuk van Duijn, 3-3 Ronald Zwager)

Vierde klasse A:
DwO’015-FC De Westhoek 2-5 (0-1 Mark de Feiter, 0-2 Delano Westerink, 0-3 Jaap Romijn, 0-4 Rick Lifino, 2-5 David van der Neut)

Vierde klasse B:
ZSC’62-Waarde 2-3 (1-1 Robin Provoost, 2-1 Justin Vaane)

Hansweertse Boys-WIK’57 2-3 (1-1 Dickenson Eekman, 1-2 Camiel Kleppe, 2-3 Jeffrey Herfst)