Superstunt ZSC’62 tegen koploper Krabbendijke; eerste verlies

Logo Wereldregio

ZSC’62 is dit weekend het gesprek van de dag in alle voetbalkantines van Zeeland.

De Scharendijkse ploeg, nog altijd rode lantaarndrager, zorgde daarvoor helemaal zelf voor. De ploeg van trainer John Tapahary dichtte namelijk koploper Krabbendijke de eerste nederlaag van het seizoen 2017/2018 toe: 4-0 maar liefst. De winst op de lijstaanvoerder dat tot nu toe slechts had gelijkgespeeld tegen DHV, De Jonge Spartaan en De Fendert, was volledig verdiend en niets op af te dingen. ,,ZSC’62 zat er vanaf de eerste minuut kort op en daar had Krabbendijke enorm veel moeite mee. In de omschakeling hebben we onze kansen gepakt”, aldus Tahapary. De Goesenaar weet ook dat het ‘maar’ drie punten zijn in de strijd om lijfsbehoud. ,,Dinsdag moeten we er weer staan.” Dan speelt ZSC’62 een inhaalduel met Kogelvangers en kan ze bij winst de laatste plaats in de derde klasse B verlaten.

Van de vierdeklassers baarde WIK’57 het meeste opzien door bij Zeeland Sport, de nummer drie van de competitie, met 1-2 te winnen. Camiel Kleppe, vorige week ook succesvol in de matige derby met SKNWK, scoorde beide goals. ,,We hebben hard gewerkt”, oordeelde WIK’57-trainer Jos Wesdorp, die met de Kerkwerfse ploeg net als Nieuwland acht punten heeft. WIK’57 staat nog laatste omdat het een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Na een stunt in en tegen Brielle gaf eersteklasser Bruse Boys zaterdag niet thuis tegen Heerjansdam. ,,Het was een dag en een nacht verschil”, merkt trainer Marco Groeneveld op. ,,Qua instelling en bereidheid. Als ik ons zie trainen deze week kan ik me niet in de eerste helft verplaatsen.” Na de aansluitende 2-1, een volgens Groeneveld makkelijk gegeven strafschop aan Bruse Boys, had zijn ploeg Heerjansdam ‘even liggen’. ,,We hadden wat druk en bij hen was redelijk wat paniek.” Toch herpakte de thuisploeg zich en liep uit naar 4-1. Bij deze stand kreeg Yarick Dorst rood wegens commentaar op de leiding. Dit kost de middenvelder volgende week de wedstrijd tegen Heinenoord. Als Bruse Boys deze wedstrijd wint, verlaat ze de laatste plaats.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Eerste klasse B:
Heerjansdam-Bruse Boys 4-1 (2-1 Yarick Dorst (penalty)

Tweede klasse E:
MZC’11-Nieuwdorp 5-3 (1-1 Masoud Osmanie, 2-2 Rick Bevelander, 3-2 Masoud Osmanie, 4-2 Rody Vermuë, 5-2 Martijn van Grunsven)

Derde klasse B:
ZSC’62-Krabbendijke 4-0 (1-0 Jos Erades, 2-0 Robin Provoost (rechts op de foto), 3-0 Jos Erades, 4-0 Robin Provoost)

Duiveland-Wieldrecht 1-2 (1-2 Tristan Korpershoek)

Vierde klasse A:
Luctor Heinkenszand-FC De Westhoek 8-0

Zeeland Sport-WIK’57 1-2 (Camiel Kleppe 2)

Domburg-SKNWK 4-1 (3-1 Stefan Vermeer)