Vier Schouwse clubs hebben nog belangen

Vier Schouwse clubs hebben nog belangen

ZIERIKZEE – Voor Duiveland en DFS staat de laatste speelronde in het teken van de revalidatie, ‘het heel houden’, geen onnodige kaarten oplopen en verder vorm opdoen voor de nacompetitie. Een paar andere ploegen hopen nog op zo’n deelname.

Zo zijn in de derde klasse A SKNWK en ZSC’62 nog niet helemaal kansloos voor verlenging van het seizoen. Maar het moet voor de beide clubs dan wel heel erg mee zitten. In ieder geval moeten SKNWK (uit tegen MZVC) en ZSC (uit tegen Yerseke) zelf winnen en daarnaast zijn ze afhankelijk van twee andere wedstrijden. ZSC’62 hoeft in Yerseke, na de wedstrijd in Scharendijke waarin Yerseke met acht man eindigde, in ieder geval op weinig spontane hulp te rekenen. SKNWK zou bij het al gedegradeerde MZVC in theorie moeten kunnen winnen, maar de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijze speelde dit seizoen bijzonder wisselvallig. Duiveland kan de twee ploegen een handje helpen door uit te winnen bij Dauwendaele.

In de vierde klasse B is het voor Brouwershaven, WIK’57 en Mevo ‘gewoon’ een laatste pot voetbal spelen. Brouw reist af naar Stavenisse, WIK’57 sluit thuis af tegen Vrederust en Mevo krijgt bezoek van Smerdiek. DFS gaat naar Heijningen, waar Chrislandia wacht.

De zondagploegen hebben door een aantal afgelastingen nog twee competitieronden af te werken. Zierikzee speelde zich door een 2-1-overwinning bij SCO veilig en doet nog mee in de strijd om de laatste periode. De ploeg van Van Aerde en Wijnands krijgt bezoek van Dosko. Dreischor en Renesse hebben in de vijfde klasse B ook nog echte belangen. Dreischor heeft nog steeds goede papieren om de nacompetitie te halen en mag thuis tegen Lepelstraatse Boys daarom geen fouten maken. Ouwerkerk speelt thuis tegen het NVS van Eddie Kiesenberg, voor wie de competitie ook bijna over is. Zonnemaire speelt in de reserve vijfde klasse uit tegen Walcheren 3.