S.K.N.W.K. 1 speelde gisteren een heus degradatieduel (als je daar na 9 gespeelde wedstrijden al over kan praten). Immers zijn ze zelf behoorlijk afgezakt op de ranglijst en rode lantaarn drager Kogelvangers 1 kwam op bezoek op ‘Het Springer’. Helaas eindigde het duel wat S.K.N.W.K. 1 betreft in mineur. De in het begin van de 2e helft opgebouwde marge van twee doelpunten (S.K.N.W.K. 1 kwam op een 2-0 voorsprong) was niet genoeg om de 3 punten in de wacht te slepen. Zelfs één puntje was ze niet gegund, want in de slotfase wist Kogelvangers 1 nog 2-3 te scoren uit een strafschop. Zodoende voor hen de eerste punten en S.K.N.W.K. 1 liep wéér eens een  flinke kater op.

p1480500

In het begin van de wedstrijd kwam S.K.N.W.K. 1 op een voorsprong. Het was spits Ali Zaman die bij de 2e paal mocht raak koppen. Daarna ontspon zich een meer spannende dan goede wedstrijd. In verloop van de eerste helft leek Kogelvangers wel meer balbezit te hebben, maar ze konden niet echt heel gevaarlijk worden. S.K.N.W.K. kreeg zelfs nog een kansje op 2-0, maar ook zij wisten niet meer te scoren. Zodoende een 1-0 ruststand.

p1480503

Als de thuisploeg dan net na de start van de 2e helft zelfs op 2-0 weet te komen, zie je iedereen denken “zou het dan eindelijk weer eens gaan lukken ?”. Of dit er voor zorgt dat de scherpte dan wegzakt, is de vraag. Het is wel zo dat de thuisploeg vooral de laatste wedstrijden mentaal niet heel sterk lijkt. Er hoeft maar ‘iets’ te gebeuren (bijvoorbeeld een wissel of een tegendoelpunt) en ze zijn ‘het’ helemaal kwijt. Dat is helaas ook deze middag het geval.

p1480508

Na zo’n 20 minuten spelen valt uit het niets ineens de aansluitingstreffer, 2-1. Robert Padmos heeft dan net niet het geluk als zijn prima schot via de paal weer terugkomt het veld in. Aan de andere kant is het dan overigens gelijk bijna 2-2 als de bal via een ‘Kogelvanger’ op de lat komt. Daar mag S.K.N.W.K. dus niet klagen. Helaas is het een minuut later wel raak. Bij de 2e paal mag de bal ongehinderd worden binnen gekopt en komen de gasten uit Willemstad langszij, 2-2.

p1480531

S.K.N.W.K. doet er dan alles aan om de gelijke stand weer om te buigen in een voorsprong. Maar de overtuiging ontbreekt. Er is te veel balverlies, wordt te veel gelopen met de bal en in de omschakeling kan Kogelvangers een aantal keren goed doorkomen. Helaas resulteert dit vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd zelfs in een strafschop. De voorzet van buiten de 16 wordt hard hard voorgegeven en tegen René Verschoor aan geschoten. Hij weert de bal logischer wijs met zijn handen voor zijn lichaam af (gezichtsbescherming ?), maar de scheidsrechter van dienst vindt het een strafschop. Doelman Mike Bakker gaat nog wel naar de juiste hoek, maar de hard ingeschoten ‘pingel, verdwijnt toch tegen de touwen, 2-3.

p1480550

S.K.N.W.K. gooit dan eindelijk alle schroom van zich af en komt nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. Helaas ontbreekt de overtuiging én ook dat kleine beetje geluk, want een prima schot van Remco v/d Berge komt opnieuw heel hard tegen de paal. Helaas ook geen S.K.N.W.K.-er voor de rebound en zodoende dus geen treffer(s) meer. Niet veel later is het einde wedstrijd en verliest S.K.N.W.K. 1 dus voor de 5e keer op rij !!

p1480553

Komende twee zaterdagen is er geen competitievoetbal voor S.K.N.W.K. 1. Aankomend weekend is het namelijk een beker- inhaalprogramma en de week erop is er wel een competitieronde in de 3e klasse B K.N.V.B. Zuid 1, maar is S.K.N.W.K. 1 vanwege het oneven aantal teams vrij.

p1480561

Zaak voor de ploeg van trainer/coach Perry Snoep is om de komende weken de neuzen de zelfde kant op te krijgen/houden. Gewoon goed trainen en vertrouwen kweken. In de maand december volgen dan nog 2 competitierondes. Het zou heel lekker zijn als er dan in ieder geval nog eens wat punten bij geschreven kunnen worden. Dat zou én goed zijn voor de stand, maar zeker ook voor het vertrouwen van de ploeg !! Succes mannen !!

p1480562

1 reactie op "Zelfs marge van twee doelpunten is niet genoeg voor overwinning voor S.K.N.W.K. 1"

1. Weer verloren wel wel.Spelen ze stom voetbal,om steeds maar die bal aan de voet op proberen te brengen? Ja het is niet meer dan straat voetbal.Uitgezoderd de spelers die wel keurig de bal overspelen naar een mede team genoot.Ten eerste de rechtsbuiten die op laatste moment probeert de bal voor te geven.Ten tweede de midvoor die alleen maar oog voor de bal geeft en dan even later de bal kwijt raakt.Ten derde die speler die ontzettend snel is maar dan toch strand in een wirwar van spelers.We zien dat elke week.Het zit hem waarschijnlijk dat ze zelf de bal willen behouden en dan een doelpunt willen zetten.Maar zo werkt het niet jongens.Men moet voor je de bal hebt al zien wie er vrij staat en dan afgeven.Maar je zo ver zijn we nog niet.