Hansweertse Boys per direct uit ‘Schouwse’ vierde klasse

Logo Wereldregio

Wat al enige tijd in de lucht hing, is waarheid geworden: Hansweertse Boys stapt uit de vierde klasse B waarin vijf clubs van Schouwen-Duiveland spelen.

Duiveland, koploper, WIK’57, SKNWK, FC De Westhoek en Brouwershaven en de andere verenigingen uit deze afdeling zijn woensdag door de KNVB geïnformeerd door het besluit van Hansweertse Boys.

De zorgen over cq. problemen met Hansweertse Boys, dat al geen al te beste naam in het Zeeuwse amateurvoetbal heeft, begonnen half december 2018 toen een thuisduel met SKNWK werd gestaakt. Hiervoor zijn zowel aan de zijde van Hansweertse Boys als aan de Nieuwerkerkse kant forse straffen uitgedeeld. Hierna ging het wat Hansweertse Boys weer fout tegen een club van Schouwen-Duiveland. Vorige maand liep het op sportpark De Vospit tegen WIK’57 redelijk uit de hand. Vanwege de ‘Kerkwerfse’ schermutselingen schrapte het bestuur van Hansweertse Boys eigenhandig het eerstvolgende thuisduel met SPS.

Toen waren de geluiden over het al dan niet doorgaan van Hansweertse Boys in de competitie al hoorbaar. Woensdag is dat dus definitief geworden. Door het terugtrekken van Hansweertse Boys komen alle uitslagen te vervallen en draagt Brouwershaven in de nieuwe stand (foto) de rode lantaarndrager.