Brouwershaven biedt Vrederust goed partij, rentree Kleppe

Logo Wereldregio

Na de vreselijke oorwassing tegen Duiveland is Brouwershaven een stuk beter voor de dag gekomen tegen Vrederust.

De ploeg van trainer Danny Sandhövel verloor zaterdag weliswaar de wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, maar maakte het Vrederust knap lastig. Zo liet de Brouwse formatie, de rode lantaarndrager uit de vierde klasse B, bijvoorbeeld een kans op een 0-2-voorsprong liggen. Na de gemiste kans op 0-2 maakte Vrederust 1-1 waar de thuisploeg nog voor rust orde op zaken stelt met nog eens twee treffers. Brouwershaven liet het er na de pauze niet bij zitten. Na de 3-2 had het team een strafschop moeten krijgen. ,,De trainer van Vrederust gaf ook aan dat het een strafschop was”, aldus Sandhövel. ,,Weer met lege handen.”

Voor Camiel Kleppe gingen de handen tijdens WIK’57-Stavenisse op elkaar omdat hij na een hele lange periode van blessureleed tien minuten voor tijd zijn rentree maakte. Ploeggenoot Harmen van den Bok maakte met een fraai afstandsschot via de onderkant van de lat de winnende.

ZSC’62 deed in de derde klasse B goede zaken door Smerdiek, de nummer laatst, met een dikke nederlaag naar huis te sturen. Vier van de zes goals kwamen op naam van spits Robin Provoost. ,,We zijn geen moment in gevaar geweest”, aldus ZSC’62-oefenmeester John Tahapary. De goede zaken betrof ook de nieuwe stand waarop ZSC’62 nu negende staat, drie punten voor op nacompetitie voor lijfsbehoud.

Met een doelpuntrijke zege op Nieuwdorp mag tweedeklasser Bruse Boys zich nog niet rijk rekenen wat lijfsbehoud betreft, maar met vijf overwinningen uit de laatste zes wedstrijden is de ploeg van coach Marco Groeneveld een behoorlijke stap aan het zetten een flinke marge ten opzichte van de twaalfde positie aan het maken. Wat heet, als de ploeg naar boven kijkt, is Bruse Boys de vierde ploeg met de minste verliespunten. Over vier gesproken: Nieuwdorp-spits Kevin van Ierssel maakte zaterdag tegen Bruse Boys vier goals, maar het was onfortuinlijk voor hem niet genoeg voor de zege. Bruse Boys won namelijk met 4-6. De helft van de productie kwam op naam van Julian van Nieuwenhuize. ,,Alleen de eerste twintig na rust hebben we het zwaar gehad, maar ieder weldenkend mens had de wedstrijd afgelast”, doelde Groeneveld op het zware veld en hevige wind. ,,Het had niets met voetbal te maken. Alleen de winst geeft voldoening en de 5-0 van Van Nieuwenhuize was stijf in het kruis.”

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:

Nieuwdorp-Bruse Boys 4-6 (0-1 Johan Vroegindeweij (penalty), 0-2 en 0-3 Domenique van den Berge, 1-4, 2-5 en 3-6 Julian van Nieuwenhuize)

MZC’11-Oostkapelle 1-1 (1-1 Sven Heijboer, 2-1 Tim de Looze) – verslag later op deze website

Derde klasse B:

ZSC’62-Smerdiek 6-0 (1-0 Robin Provoost, 2-0 Nicky van der Velden, 3-0, 4-0 en 5-0 Robin Provoost, 6-0 Don van Vliet)