Bruse Boys blijft op doelsaldo koploper

Logo Wereldregio

Bruse Boys begint het seizoen 2019/2020 met prima cijfers. Na twee ronden staat de teller op zes punten en acht treffers. 

Dit is het gevolg van de tweede 4-0-zege op rij. Vorige week verloor FC Axel met deze cijfers op ‘Bru’, tijdens de tweede speelronde moest Walcheren er aan geloven. Trof Sander van ’t Hof vorige week driemaal doel, tegen Walcheren herhaalde Domenique van den Berge dat kunststukje. Toch was Bruse Boys-trainer Carlos de Jonge een stuk minder tevreden van vorige week. ,,Het was een matige pot. We gingen mee in hun tempo.”

Waar Bruse Boys samen met Nieuwenhoorn koploper is in de tweede klasse E, is SKNWK dat in de vierde klasse A. Bij Colijnsplaatse Boys wonnen de Nieuwerkerkse manschappen van coach Ralph Zegers met 0-5. De koppositie is wel vertekend omdat Spui en Brouwershaven hun eerste wedstrijd wonnen en beide al een weekend vrijaf hadden. WIK’57 verloor van Zeelandia/Middelburg (WIK’57-coach Wouter Zwackhalen: ,,Een prima ploegje”) op eigen veld met 1-5.

In de derde klasse B hoeft ZSC’62 alleen Tholense Boys (zes uit twee) voor zich te dulden na het 1-1-gelijkspel bij Halsteren. ,,Over het geheel een terechte uitslag maar als we wat beter met de kansen hadden omgegaan in het laatste kwartier, hadden we drie punten gepakt”, sprak ZSC’62-trainer John Tahapary. ZSC’62 zat kort op de bal en Halsteren had het daar moeilijk mee. ,,Laat in de eerste helft kwam Halsteren gelijk maar daar ging een overtreding op Robin Provoost aan vooraf. In de tweede helft drong Halsteren aan, maar kregen wij de beste kansen.” Mike de Voogd schoot nog op de lat.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:
MZC’11-Arendskerke 5-0 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 Fabian Boekholt, 3-0 en 4-0 Jesse Kalwij, 5-0 Sander Backx)

Walcheren-Bruse Boys 0-4 (0-1 en 0-2 Domenique van den Berge (foto), 0-3 Sander van ’t Hof, 0-4 Domenique van den Berge)

Derde klasse B:
Halsteren-ZSC’62 1-1 (0-1 e.d.)

Duiveland-Kogelvangers 0-1

Vierde klasse A:

WIK’57-Zeelandia/Middelburg 1-5 (1-3 Nino van der Niet)

Colijnsplaatse Boys-SKNWK 0-5 (0-1 Dion de Jonge, 0-2 Robbert Padmos, 0-3 Jari Goudzwaard, 0-4 Robbert Padmos, 0-5 Jarno van Nieuwenhuize)

FC De Westhoek-VC Vlissingen 1-0 (1-0 Gijs van Duijvenbode)

Brouwershaven vrij