5 iconische spullen die je tegenkomt op iedere vereniging

Bron: www.dekelderklasse.nl

Als je aan de vereniging denkt en je gaat nadenken over de spullen die we daar tegenkomen, zijn er altijd een paar die een bepaalde iconische nostalgie opwekken. Het zijn spullen die Kelderklasse ademen.

Het retro-koffiebekertje met Schotse ruit, die je al fijnknijpt door hem van de bar te pakken

Hij is rood, geruit en het hete vloeibare asfalt uit de kantine gutst over je poten zodra je hem van de bar probeert te pakken. Het best te gebruiken in combinatie met het even iconische roerstaafje, waaraan je je tong openhaalt als je het suiker eraf wilt likken.

Het rolletje verbandtape dat vooral voor schoenen en keepershandschoenen wordt gebruikt

‘Ja Hendrik, we weten allemaal dat jij een herstellende verstuikte enkel hebt, maar ik tape eerst even mijn schoenen die ik twee seizoenen geleden al had moeten vervangen. Wat ik over heb, kun jij wel gebruiken..’

Het vale plastic plasmatje in het urinoir met daarop een vlieg of een mini-goaltje en balletje

Wanneer je met hoge nood en zestig bier achter de kiezen de toiletruimte binnenstapt, hangt hij al op je te wachten. Hij glimlacht je leuter toe met die opgedrukte bijna geheel weggepiste vlieg wanneer je begint te zeiken. Zijn functie is om het spetteren te verminderen, maar ondertussen zitten je handen wel helemaal onder.

De gigantische negentiende-eeuwse theeketel met loeizware hendel en deuken uit de Tweede Wereldoorlog

Niemand snapt hoe je met dat holle kokendhete aambeeld een zestiental plastic bekertjes moet vullen zonder je tengels eraan te branden en dus heeft iedereen er ooit zijn tengels aan gebrand.

Het smerige whiteboard waarop blijkbaar allemaal dingen staan aangegeven, maar je nog nooit gebruikt heb zien worden

Ja, dit ding is duidelijk gebruikt, te zien aan de zestien lagen met mouwen weggeveegde whiteboardmarker, alleen heb jij er nog nooit iemand op zien schrijven. Misschien ligt dat aan de klasse waarin je voetbalt.