Tweedeklassers op oorlogssterkte tegen zwakke(re) broeders

Bruse Boys en MZC’11 kunnen op een enkeling na op volle oorlogssterkte aantreden tegen respectievelijk Arendskerke en DBGC.

De ploeg van trainer René Scholts, opvolger van de vorige donderdag vertrokken Carlos de Jonge, mist niemand tegen Arendskerke, dat tiende staat en op de tweede speeldag met 5-0 bij MZC’11 verloor. De Zierikzeese formatie treedt DBGC, de club van oud-Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland, tegemoet zonder Fabian Boekholt (vakantie). De formatie uit Oude-Tonge staat twaalfde in de tweede klasse E en behaalde tot nu toe een punt tegen het eveneens laag geklasseerd Axel.

Voor de tweede week op rij speelt Duiveland tegen een koploper uit de derde klasse B. Kwam Tholense Boys, toen lijstaanvoerder, vorige week heel goed weg tegen de Oosterlanders, zaterdag staat medekoploper Halsteren op het Oostersportpark. Bij winst komt Duiveland op gelijke hoogte met de West-Brabanders en doet dat dan zonder Matthias Wesdorp, Stefan de Bruine (beiden geblesseerd), Luuk van Duijn (vakantie) en Dylan van klinken (festival). Poulegenoot ZSC’62 heeft in rode lantaarndrager Seolto op papier ‘een makkie’. Mark Provoost (geschorst) en Chris Jelier (blessure) ontbreken tegen de Zevenbergse voetballers.

Na de spectaculaire 4-4 tegen FC De Westhoek speelt Brouwershaven zaterdag 19 oktober opnieuw een derby in de vierde klasse A. Ze doet dat wel gehavend tegen WIK’57 want Patrick Berrevoets, Mitchell Danker (beiden werk), Joean Hosiyar, Robin van Mourik (allebei geblesseerd), Senna Steenhorst en Max van Prooijen (alle twee weekend weg) zijn er niet. WIK’57 kent minder personele zorgen: slechts Nino van der Niet (knieblessure) en Luc Gebuijs (famillie-uitje) missen de derby op sportpark De Vospit. FC De Westhoek speelt op sportpark Van Zuijen tegen Cadzand zonder Rick Lifino (blessure), Sebastiaan van de Berge (geschorst), Lennart Padmos (weekend Italië) en Bas Kooman (werk). SKNWK treft Nieuwland in een uitwedstrijd. De Nieuwerkerkers kunnen geen beroep doen op Dominique en Delano Prins (vakantie) en Steven Padmos (blessure). Topscorer Jarno van Nieuwenhuize is een twijfelgeval.