Vlissingen (zat) wint topper in Nieuwerkerk (verslag website VC Vlissingen)

Met al 12 punten op zak vertrok Vlissingen (zat) naar Nieuwerkerk om daar aan te treden tegen S.K.N.W.K. Op papier de topper als nr 2 in de stand tegen de nr 1.

Met goed voetbal in de eerste helft trok Vlissingen het initiatief naar zich toe. Ballen op het middenveld werden veroverd en kansen werden er gecreëerd. Met 35 minuten op de klok zette Thenselo Uranie zich achter een vrije trap op meer dan 20 meter afstand van de goal en pegelde de bal binnen. Met deze 0-1 voorsprong werd de rust gehaald.

In de 2e helft drong S.K.N.W.K. wat meer aan en had Vlissingen het even lastig. Er werd geconcentreerd verdedigd en er werden geen rare dingen gedaan. Door zo te voetballen kwam men onder de druk uit en kwam men weer aan kansen. Na de paal geraakt te hebben was een klasse actie van Roniël Uranie op de achterlijn voortreffelijk. Roniël zette voor, Wilfred Vrede zette zijn voet tegen de bal en de 0-2 stond op het bord na 70 minuten. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld wat 3 minuten voor tijd nog resulteerde in een derde goal. Het was nu Roniël Uranie zelf, die de bal tegen de touwen joeg.

Een zeer knappen 0-3 overwinning bij de koploper levert nu voor Vlissingen (zat) de koppositie op in de 4e klas. Volgende week komt Jong Ambon op bezoek in Vlissingen en gaan de mannen de koppositie verdedigen.