S.K.N.W.K.-jeugd heeft geweldig avondje uit bij bezoek wedstrijd Excelsior – Volendam

Gisteren, vrijdag 22 november 2019, stond er voor de S.K.N.W.K.-jeugd (vanaf JO8 t/m JO- en MO19) inclusief leiders/trainers/barmensen/scheidsrechters een uitje op het programma. Ze bezochten een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie. Er werd een bezoekje gebracht aan Van Dongen & De Roo Stadion (in de volksmond Stadion Woudestein) te Rotterdam waar plaats werd genomen voor het duel uit de Keuken Kampioen Divisie Excelsior – Volendam.

Dat er veel animo voor was bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Uiteindelijk gingen er 88 mensen mee !! Dat betekende dus twee bussen. Omstreeks 18:00 uur was een ieder aanwezig bij sportpark ‘Het Springer’ en kon er worden ingecheckt in de bussen. Bus 1 stond al een tijdje te wachten en was dus ook zo goed als vol, maar waar was bus 2……? Na wat ‘gebel’ bleek dat deze nog in de file stond bij Almere 🙁 .

Gelukkig was Marije Matthijsse aanwezig om haar kinderen weg te brengen. Na overleg is zij een bus gaan halen bij Van Oeveren en kon zij de 2e groep in Rotterdam brengen. De kinderen konden eventjes in de kantine wachten om het niet te koud te krijgen, maar even na half 7 vertrok ook de 2e bus naar Rotterdam. Op de van Brienenoordbrug was nog een ongeluk gebeurt en stonden we dus nog eventjes stil, maar uiteindelijk zat iedereen voor het begin van de wedstrijd op de tribune.

We werden keurig voor het stadion afgezet, vlak bij de ingang. Nadat iedereen zijn kaartje was gescand, zijn/haar tas was gecheckt en/of gefouilleerd konden we plaats nemen op een speciaal vak op de Erasmus Tribune. We werden zelfs onder luid gejuich nog omgeroepen. Na het eerste fluitsignaal was er eerst een minuut stilte i.v.m. de strijd tegen racisme. Ook in de 18e (lees 19e minuut) werd er door het publiek nogmaals stil gestaan bij dit feit middels het tonen van de rode kaart.

Na 2x 45 minuten (en uiteraard ook nog 15 minuutjes rust) was het uiteindelijk 1-2 in het voordeel van Volendam.

Zoals gebruikelijk is bij Excelsior mag je nadat iedereen van het veld is verdwenen zelf ook nog het veld op. Een groot deel van de S.K.N.W.K.-ers maakte hier uiteraard gebruik van om nog snel een potje te voetballen en nog wat plaatjes te schieten. Sommige S.K.N.W.K.-ers gingen zelfs nog met een Volendam’s souvenir naar huis 😉

Nadat iedereen rond 22:30 uur moe, maar voldaan weer in de bus zat en er weer was gecheckt of iedereen ook daadwerkelijk in de bus zat, konden we  rond kwart vooor 11 terug richting Nieuwerkerk.

Iets na 23:30 uur waren we weer terug in Nieuwerkerk en kon iedereen met een zeer goed gevoel naar huis. Het was echt een topavondje !!

Dank aan de organisatie voor een geslaagd uitje voor de S.K.N.W.K.-jeugd. Volgend seizoen gaan we zeker weer !

Bekijk meer foto’s van het bezoek aan Excelsior – Volendam elders op de site in Het Fotoboek !!