Martijn Simonse zit er als een duveltje uit een doosje weer bij

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Op het veld kun je hem minutenlang niet zien. Maar plots slaat hij dan toe. Als een sluipschutter. In het PZC-topscorersklassement doet Martijn Simonse nu hetzelfde. Op de valreep van dit kalenderjaar meldde de titelverdediger zich plots weer de top van het klassement.

Zaterdag was hij de beul voor Veere. Zijn ploeg Luctor Heinkenszand won met 4-0 en Simonse maakte alle doelpunten. Na een belabberde maand november waren zowel club als speler daar wel weer ’s aan toe.

In november speelde Luctor Heinkenszand vijf wedstrijden en daarvan won het er slechts ééntje (tegen Dauwendaele). In het verlengde daarvan scoorde Simonse ook maar één keer in de hele maand november. Op de laatste dag van die maand tegen Bevelanders.

Maar vlak voor het einde van het jaar schoot Simonse weer eens uit zijn slof. In het derde seizoen van Luctor Heinkenszand tekende hij daarmee voor zijn achttiende (!) hattrick, hij maakte er voor de negende keer minimaal vier in één wedstrijd. Luctor Heinkenszand gaat ook als koploper het nieuwe jaar in.

De laatste goal van Martijn Simonse tegen Veere was het 150ste doelpunt in de (na)competitie uit zijn carrière. Hij produceerde die doelpunten bij vier verschillende clubs: Luctor Heinkenszand (97), Heinkenszand (45), Nieuwdorp (4) en SSV’65 (2).

Met het kwartet bracht hij zijn seizoenstotaal op 12 treffers, waarmee hij nu de vierde plaats deelt in het PZC-topscorersklassement. Steve Schalkwijk (Goes) kwam weer niet in actie. Hij zag Rik Impens (Hoek) met één doelpunt dichterbij komen.

Nummer drie Can Özgan (Patrijzen) zat zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uit en bleef op dertien treffers staan. Daarachter deelt Simonse de vierde plaats met Domenique van den Berge (Bruse Boys) en Kevin van Iersel (Nieuwdorp), die dit weekeinde beiden droog stonden.